Optimális maghőmérsékletek - segítség a sütéshez
2016. január 09. írta: Húsimádó

Optimális maghőmérsékletek - segítség a sütéshez

maghomero_1.jpg

Ha valaki kicsit bizonytalan ,akkor itt egy kis segítség, vagyis optimális maghőmérsékletek - segítség a sütéshez

  • Marhasült, véres maghőmérséklet: 52-54 C
  • Marhasült, közepesen sütve maghőmérséklet: 60-65 C
  • Marhasült átsütve maghőmérséklet: 70-80 C
  • Sertéssült maghőmérséklet: 70-85 C
  • Báránysült halványrózsaszín maghőmérséklet: 70-85 C
  • Báránysült átsütve maghőmérséklet: 80-85 C
  • Liba, kacsa, csirke maghőmérséklet: 85-90 C
  • Hal maghőmérséklet: 60-70 C

Forrás:http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/625000-649999/646285-an-02-HU-Homero_tablazat.pdf

....................................................................

Ha valaki finomabb értékekre vágyik, annak itt egy másik táblázat, amit a http://afickofakanallal.blog.hu/ készítőjétől kaptam:

 

Marha vagy bárány

  • Rare   A hőmérséklet a sütőből kivéve: 48-52 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 55-60 ° C
  • Medium rare    A hőmérséklet a sütőből kivéve: 55-59 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen:61-65 ° C
  • Medium    A hőmérséklet a sütőből kivéve:  60-66 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 66-70 ° C
  • Well done  A hőmérséklet a sütőből kivéve: 67-71 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 71-75 ° C

Borjú vagy sertés

  • Medium   A hőmérséklet a sütőből kivéve: 60 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen:70 ° C
  • Well done  A hőmérséklet a sütőből kivéve:70 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen:  80 ° C

Csirke

  • Well done  A hőmérséklet a sütőből kivéve: 65 ° C; Hőmérséklet pihentetés után egy meleg helyen: 75 ° C

 

Forrás: http://www.knorr.co.uk/article/detail/404254/temperature-guide