Bakonyi csirkeragu leves
2017. február 01. írta: Húsimádó

Bakonyi csirkeragu leves

IMG 2802

Imádjuk a bakonyit, imádjuk a csirkét és imádjuk a leveseket. Milyen lehet, ha ezt a három összetevőt egy ételben hozzuk össze? Hát megmondom: iszonyú finom, igazi téli, lélekmelegítő étel. Ha felkeltette az érdeklődésed, akkor próbáld ki.

IMG 2736

IMG 2739

Hozzávalók: 

  • 35-40 dkg csirkehús felkockázva ( comb vagy mell )
  • 10-12 dkg füstölt szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szál répa
  • 1 szál gyökér zöldség
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 30-40 dkg csiperke gomba
  • kevés zeller
  • 1 ek piros paprika
  • chili vagy erős paprika
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl tejföl
  • víz
  • petrezselyem zöldje
  • só, bors

A csirkehúsokat kb egyenletes méretű kockákra vagdossuk, a szalonnát szintén apróra daraboljuk. A vöröshagymát kézzel vagy géppel összedaráljuk, a gombákat, a répákat, a zellert és a gyökér zöldséget szintén feldaraboljuk.

IMG 2748

IMG 2752

IMG 2755

IMG 2758

IMG 2742

Egy lábasban a szalonnákat elkezdjük lesütni, majd a hagymát megdinszteljük a szalonnás zsiradékon. Ha már üveges, akkor lehúzzuk a tűzről, majd belekeverjük az evőkanálnyi pirospaprikát. A lábast visszahúzzuk a lángra, majd a húskockákat kifehéredésig pirítjuk a paprikás, hagymás alapban. 

IMG 2761

IMG 2763

IMG 2768

IMG 2772

IMG 2777

Ha már tényleg fehérek a húsok, akkor felöntjük vízzel a lábast, jöhet a só, a bors és a petrezselyem zöldje, a chili - és fedő alatt finoman főzzük a levesünket.

Amikor már egy kicsit kezd puhulni a hús, akkor jönnek a zöldségek: a zeller, a gyökér zöldség és a répa, amiket szintén fedő alatt puhítunk.

IMG 2778

IMG 2782

Következő fázisként érkeznek a feldarabolt, felszeletelt gombák, majd kóstolgatás, ízlés szerint fűszerezés. Kezd kialakulni az ízvilág, de még hiányzik egy klassz kis tejfölös habarás, amit hőkiegyenlítéssel készítünk, hogy nem legyen csomós a végeredmény. Hagyjuk még összerottyanni az ízeket - és már gyakorlatilag tálalhatunk is.

IMG 2784

IMG 2791

IMG 2796

IMG 2802

Ilyenkor, amikor kint esik az ónos eső, vagy havazik - szóval ilyenkor nincs ennél jobb étel. Forró, tartalmas és nagyon finom - vagyis kipróbálásra érdemes.

IMG 2803

IMG 2807

IMG 2802

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg
insatgram.jpg

süti beállítások módosítása