Kelbimbós csirkeraguleves
2018. január 30. írta: Húsimádó

Kelbimbós csirkeraguleves

IMG 2171

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg kelbimbó
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3-4 csirkecomb
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál gyökér zöldség
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek paprika
  • 1 ek liszt
  • só és bors
  • szárított petrezselyem, kömény

IMG 2079

IMG 2092

IMG 2085

IMG 2092

A hagymát megpucoljuk, felkockázzuk, majd olajon megdinszteljük. A csirkecombokat kifilézzük, majd nagyjából egyenletes kockákra vagdossuk. A hagymán a húskockákat picit átpirítjuk, majd paprikát szórunk rájuk - ügyelve arra, hogy ne keseredjen meg a paprika. Felöntjük a lábast vízzel, majd jöhetnek a fűszerek - só, bors, szárított petrezselyem és kömény adja meg az ízvilágot.

IMG 2089

IMG 2095

IMG 2091

IMG 2107

A zöldségek közül az első a felkockázott gyökérzöldség, majd később jöhetnek a répa kockák és a felezett kelbimbók, amik majd szépen megpuhulnak. A főzés vége felé liszttel vagy kevés keményítővel még sűríthetünk a levesen - majd tálalhatunk is.

IMG 2171

IMG 2166

IMG 2164

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

süti beállítások módosítása