Tormakrémleves sült bacon darabokkal és chili szálakkal
2020. március 29. írta: Húsimádó

Tormakrémleves sült bacon darabokkal és chili szálakkal

#maradjotthon #maradjszépenotthon

Image00026

Hozzávalók:

  • 1 szál torma
  • 1/2 l alaplé
  • 1 citrom
  • 1-2 ek liszt
  • kevéske olaj vagy vaj
  • 6-8 szelet bacon
  • chili szálak
  • 2 tk őrölt zöldbors
  • 1 ek barna cukor
  • 1/2 l víz
  • só és fehér bors

Image00005

Első műveletként egy egész tormát le kell reszelni, ami fizikailag nem egy nagy mutatvány - viszont mire végzel, addigra ... szóval könnyezel, törölgeted az orrod, a szemed, mert annyira intenzív a kipárolgás. Hogy ezt mivel lehet ellensúlyozni? Nos egy citrom levét nyomjuk a lereszelt tormára, majd villával össze is dolgozzuk a  reszeléket.

Egy lábasban vajat olvasztunk, majd kevéske lisztet pirítunk finoman, ezt követően pedig jöhet a tormareszelék. A lábasba ekkor beleöntjük az alaplevet, ha igényli, akkor lehet vízzel is hígítani a levesünket. Só és bors, 2 teáskanál zöldbors jöhet mint fűszer, illetve barna cukorral állítjuk be a végleges ízvilágot. Főzzük a levesünket, mindeközben pedig kisütjük a baconöket.

Legvégső fázisban elővesszük a botmixert, amivel gyönyörűen, krémessé dolgozzuk össze a levesünket, majd a végén még egy kevéske vajat teszünk a levesbe, ettől talán fényesebb lesz a végeredmény.

Image00001

Image00007

Image00008

Image00011

Image00014

Image00016

Image00018

Image00020

Tálalkáskor szórunk a levesbe chili szálakat, pakolunk a lébe még sült bacon szeletkéket - majd élvezzük a különleges ízvilágot.

Image00026