Karácsonyi készülődés - Tojáslikőr
2013. december 21. írta: Húsimádó

Karácsonyi készülődés - Tojáslikőr

Karácsonyi készülődés - Tojáslikőr

194
Minden évben fontos része a karácsonyi készülődésemnek, hogy tojáslikőrt készítek - de mivel eddig nem volt blogom, le sem írtam a folyamatot, most azonban íme a recept.

Szól a zene a konyhában - na nem a Jingle bells, mert attól remegést kapok, hanem a Punnany Massif dübörög - és ettől már jobban is megy a "munka". A művelet nagyon egyszerű - ahogy az nálam általában nem meglepő. Szóval felforralok 1 liter tejet, majd kiteszem a teraszra hűlni. 10 db tojást feltörök, csak a sárgájára lesz szükség - a fehérjét odaadom a csajoknak, majd sütnek belőle valamit. A tojássárgát felverem, mehet bele 3 adag vaníliás cukor, majd 80 dkg kristálycukor, melyeket alaposan összekeverek. Ha már kihűlt a teraszon lévő tej, akkor szépen fokozatosan összedolgozom a tojásos kombóval, szinte habosra keverem a tojáslikőr alapot. Jöhet a 7,5 dl vodka, ráöntöm az alapra - és kész is vagyunk. Kicsikét kóstolgatjuk, palackokba töltjük, majd mehetnek a hűtőbe vagy a teraszra. 

Remélem Karácsony estéig kibírja az elkészített mennyiség - és nem kortyolgatjuk be addig az egészet, de ha mégis, akkor is jó móka volt.

178

179

180

182

185

187

191

192

194

süti beállítások módosítása