Fokhagymaleves kolbász chipszekkel
2014. december 11. írta: Húsimádó

Fokhagymaleves kolbász chipszekkel

Fokhagymaleves kolbász chipszekkel

127

Vissza-vissza térő fogás ez nálunk, de mindig lehet rajta változtatni, finomítani- így mindig más és más a végeredmény. Most egy kicsit lazább lett a leves, nem krémesítettem úgy mint máskor - a kisült kolbászkarikák és a zsírjuk pedig egy egész más dimenzióba vitt bennünket.

Két fej ledarált vöröshagymát megdinsztelek a lábasban, majd kevés liszttel simára keverem - és felöntöm vízzel. Egy egész fokhagymát megpucolok, majd belepasszírozom a fortyogó lébe őket, sózom, fehér borssal és petrezselyemmel fűszerezem az egészet. Hagyom, hogy finoman főljön a levesünk, majd botmixerrel kicsit összedolgozom - ez csak azért szükséges, hogy simább legyen az állaga. Kevés tejszínnel szintén selymesebbé teszem, majd fedő alatt hagyom kicsit pihenni.

Elkészítem a kolbász chipszeket: vékony kolbász karikákat serpenyőben elősütök, majd forgatom, dobálom, kevergetem őket, hogy egyenletesen piruljanak meg. Amint elkészültek, még forrón tálaljuk a levessel együtt, majd egy kiskanállal a kolbász zsírból is csorgatunk a levesünkre - így színben és ízben teljesen mást kapunk, mint korábban egy fokhagyma krémleves esetén. Érdemes kipróbálni.

001

007

002

016

021

020

027

030

047

051

060

065

074

124

Ha tetszik a blogom, akkor egy like ide, és máskor is láthatod a bejegyzéseimet:

facebook.jpg

süti beállítások módosítása