Fokhagymaleves kolbász chipszekkel
Vissza-vissza térő fogás ez nálunk, de mindig lehet rajta változtatni, finomítani- így mindig más és más a végeredmény. Most egy kicsit lazább lett a leves, nem krémesítettem úgy mint máskor - a kisült kolbászkarikák és a zsírjuk pedig egy egész más dimenzióba vitt bennünket.
Két fej ledarált vöröshagymát megdinsztelek a lábasban, majd kevés liszttel simára keverem - és felöntöm vízzel. Egy egész fokhagymát megpucolok, majd belepasszírozom a fortyogó lébe őket, sózom, fehér borssal és petrezselyemmel fűszerezem az egészet. Hagyom, hogy finoman főljön a levesünk, majd botmixerrel kicsit összedolgozom - ez csak azért szükséges, hogy simább legyen az állaga. Kevés tejszínnel szintén selymesebbé teszem, majd fedő alatt hagyom kicsit pihenni.
Elkészítem a kolbász chipszeket: vékony kolbász karikákat serpenyőben elősütök, majd forgatom, dobálom, kevergetem őket, hogy egyenletesen piruljanak meg. Amint elkészültek, még forrón tálaljuk a levessel együtt, majd egy kiskanállal a kolbász zsírból is csorgatunk a levesünkre - így színben és ízben teljesen mást kapunk, mint korábban egy fokhagyma krémleves esetén. Érdemes kipróbálni.
Ha tetszik a blogom, akkor egy like ide, és máskor is láthatod a bejegyzéseimet: