Sült csirkemell tallérok cukkini tócsnival és karamellizált birsalmával
Szerettem volna valami könnyű és látványos fogást kikísérletezni - úgy gondoltam ha jó, akkor egyszer a vendégeknek is meg lehet majd csinálni...
Az volt a projekt első fontos eleme, hogy a csirkemelleket folpack alatt kiklopfolom, majd kör alakú tallérokat vágok ki belőlük. Sózom, borsozom őket, majd oregánóval és bazsalikommal szórom meg a felületüket. Kisütöm mindet egy serpenyőben, majd félre rakom a tallérokat.
A lányok még nyáron lefagyasztottak egy csomó cukkinit, amik le is vannak reszelve - úgyhogy kiveszek egyet a fagyasztóból, majd miután kiolvadt, alaposan kinyomkodom az egészet. Két krumplit meghámozok, majd ezeket is lereszelem. Kb 2/3 cukkini, 1/3 burgonya kerül egymás mellé, jöhet a liszt és egy tojás - na meg fűszerként borsikafű. Megsózom és borsozom a masszát, majd klasszul összegyúrom az egészet. Vékony olajon kisütöm őket, majd jöhet a birsalma.
Barna cukrot megkaramellizálok, teszek hozzá egy kevés vajat és fehér olajat - és beleteszem a felvágott birsalmákat.
Tálalok, vagyis jön a cukkini tócsni, mellé két aranybarna csirkemell tallér, rájuk pedig egy tűzforró birsalma érkezik. Szerintem szép lett - bár a tálalást még fogom egy kicsit tuningolni. Ízre azonban nagyon király. Bár én nem vagyok oda a cukkiniért, de így nagyon bejön. A többi pedig adja magát. Úgyhogy vendégek jöhettek, a főpróba megvolt.