Tejszínes, gombás, kakukkfüves csirkecombok kölessel
2015. március 01. írta: Húsimádó

Tejszínes, gombás, kakukkfüves csirkecombok kölessel

Tejszínes, gombás, kakukkfüves csirkecombok kölessel

148

Mostanában ritkábban jelent meg csirkehús az asztalunkon - úgyhogy itt volt az ideje egy jó kis szaftos, gombás ebédnek.

Ha klasszikus receptet írnék, akkor úgy kezdeném, hogy végy tíz darab felső csirkecombot, majd a csontok mentén vagdosd be. A húsokat alaposan sózd be, majd szárított kakukkfűvel dörzsöld be mindkét oldalukat, sőt a bemetszésekbe is kerüljön belőlük. Egy nagyobb serpenyőbe tégy egy kevés olajat, néhány gerezd fokhagymát, majd a combokat közepesen ropogósra süsd elő.

Következő fázisként a szép és egészséges barna csiperkéket szeleteld fel, majd az előző serpenyőben pirítsd le a gombákat, természetesen időnként meg-meg kavarva őket. Amint elkészültél, öntsd fel a gombákat tejszínnel, majd egy kicsit rottyantsd össze az egészet.

Két fontos összetevő már elő van készítve, most már össze kell hozni őket. Egy jénai tálba fekteted a csirkecombokat, majd egy felkarikázott vöröshagymát szétszórsz a felületen - és ráöntöd a tejszínes gomba kombót. Azért, hogy klasszul összepárolódjon az alapanyag, nos ezért még egy kevés alaplevet is öntünk a combok alá - majd  alufólia alatt sütőbe csúsztatjuk.

15-20 perc múlva, amikor már rotyog a kombó - nos akkor leveszed a fóliát, és egy kicsit lepirítod a művet. Idő közben feldobsz egy közepes mennyiségű kölest főlni - és lassan már lehet is tálalni.

Tehát ha receptet valahogy így nézne ki - de persze ide kellene írni még a pontos mennyiségeket is. Na az nem én vagyok, úgyhogy jöjjenek a fotók - abból sok minden kiderül. Jó főzicskézést!

081

084

086

087

091

095

105

099

101

102

110

113

114

107

108

118

121

122

125

126

136

137

138

148

158

süti beállítások módosítása