Brokkoli krémleves
Van az úgy, amikor az ember kicsit túlvállalja magát - sok vendéget hív, több étellel is frappánskodik, és ilyenkor a fényképezésre már kevesebb idő jut. Nos ezzel a levessel így jártam, vagyis alig-alig készítettem fényképet - ami azonban fontos, hogy nagy sikere volt a csapatnál, és pillanatok alatt el is tűnt az egész.
A főzés a hagyományos módon történik, vagyis hagymát dinsztelünk, majd liszttel összedolgozzuk az egészet. felöntjük alaplével, majd a fagyasztott brokkolikat is bedobáljuk - és fedő alatt pároljuk, főzzük a levest. Jöhetnek a fűszerek: só, bors, bazsalikom és petrezselyem kerül bele - és amikor már ízre is kezd összeállni a leves, akkor érkezik a botmixer. Alaposan összedaráljuk a brokkolikat, majd kevés tejszínnel lágyítunk rajta.
Mivel túlvállaltam magam, így a levesbetét egyszerűen bolti sült hagyma lett, amiket kis tálkákban tettünk az asztalra, és amelyek majd a leves ízét teljesebbé tették.