Zöldségágyon párolt, mézes sült oldalas
Ropogós, mézes kéreg, belül szaftos, porhanyós hús, mindez egy klassz zöldség mártással és krumplipürével. Ennyi és semmi több. De mégis egy fantasztikus étel.
Mi is a menetrend? Nos vegyünk elő szárzellert, répákat, vöröshagymát és gyökér zöldséget, - majd tisztítás után mindet apró darabokra vagdossuk fel. Ez lesz a zöldségágyunk, amin majd párolódik a két darabra vágott oldalasunk. De még mielőtt párolnánk, nos előtte körbe pirítjuk a husikat, hogy az értékes nedvek majd benn maradjanak. Vagyis előveszünk egy nagyobb serpenyőt, vajat és kevés olajat olvasztunk benne, majd a húsokat közepesen barnára pirítjuk úgy, hogy közben forgatjuk is őket. A serpenyőből kivesszük a két húst, bedobjuk egy tepsibe őket, majd a serpenyőben a zöldségeket is egy kicsit lepirítjuk - így az ízek majd intenzívebbek, izgalmasabbak lesznek.
A zöldségeket a húsok köré öntjük a tepsiben, majd fűszerezzük is őket: só, bors, kakukkfű, petrezselyem és bazsalikom kerül a húsok felületére, majd sört öntünk alájuk - ebben a lében fog párolódni az egész kombó. A tepsit lefedjük alufóliával, majd a 200 C-os sütőbe tesszük, ahol először egy órát hagyjuk párolódni.
Az egy óra leteltével a húsokat megforgatjuk, majd egy mézes, szójás kombóval meg is kenegetjük, megy vissza a fólia - és ismét egy óra párolódás következik. A kívánt idő után kivesszük a tepsit a sütőből, kiszedjük a zöldségeket - a húsokat megint bekenjük a mézes szósszal - és most már magasabb hőfokon lesütjük a két oldalast. Időnként azért ránézünk, hogy le ne süljön nagyon a két hús - közben locsolgatjuk egy kis sörrel illetve a mézes szósszal az egészet.
A kiszedett zöldségeket botmixerrel homogén állagúra dolgozzuk, esetleg egy kis tejszínnel is simíthatjuk az állagát - ez a mártás nagyon harmonikus lesz a húsok falatozása közben. Gyártunk egy klassz krumplipürét, mellé szeletelünk egy-egy aranybarna sült oldalast, majd lelocsoljuk őket a mártással - és már élvezhetjük is az íz és illat harmóniát. Ennyi. nagyszerű, nem?