Zöldségágyon párolt, mézes sült oldalas
2015. március 28. írta: Húsimádó

Zöldségágyon párolt, mézes sült oldalas

Zöldségágyon párolt, mézes sült oldalas

066

Ropogós, mézes kéreg, belül szaftos, porhanyós hús, mindez egy klassz zöldség mártással és krumplipürével. Ennyi és semmi több. De mégis egy fantasztikus étel.

Mi is a menetrend? Nos vegyünk elő szárzellert, répákat, vöröshagymát és gyökér zöldséget, - majd tisztítás után mindet apró darabokra vagdossuk fel. Ez lesz a zöldségágyunk, amin majd párolódik a két darabra vágott oldalasunk. De még mielőtt párolnánk, nos előtte körbe pirítjuk a husikat, hogy az értékes nedvek majd benn maradjanak. Vagyis előveszünk egy nagyobb serpenyőt, vajat és kevés olajat olvasztunk benne, majd a húsokat közepesen barnára pirítjuk úgy, hogy közben forgatjuk is őket. A serpenyőből kivesszük a két húst, bedobjuk egy tepsibe őket, majd a serpenyőben a zöldségeket is egy kicsit lepirítjuk - így az ízek majd intenzívebbek, izgalmasabbak lesznek.

A zöldségeket a húsok köré öntjük a tepsiben, majd fűszerezzük is őket: só, bors, kakukkfű, petrezselyem és bazsalikom kerül a húsok felületére, majd sört öntünk alájuk - ebben a lében fog párolódni az egész kombó. A tepsit lefedjük alufóliával, majd a 200 C-os sütőbe tesszük, ahol először egy órát hagyjuk párolódni.

Az egy óra leteltével a húsokat megforgatjuk, majd egy mézes, szójás kombóval meg is kenegetjük, megy vissza a fólia - és ismét egy óra párolódás következik. A kívánt idő után kivesszük a tepsit a sütőből, kiszedjük a zöldségeket - a húsokat megint bekenjük a mézes szósszal - és most már magasabb hőfokon lesütjük a két oldalast. Időnként azért ránézünk, hogy le ne süljön nagyon a két hús - közben locsolgatjuk egy kis sörrel illetve a mézes szósszal az egészet.

A kiszedett zöldségeket botmixerrel homogén állagúra dolgozzuk, esetleg egy kis tejszínnel is simíthatjuk az állagát - ez a mártás nagyon harmonikus lesz a húsok falatozása közben. Gyártunk egy klassz krumplipürét, mellé szeletelünk egy-egy aranybarna sült oldalast, majd lelocsoljuk őket a mártással - és már élvezhetjük is az íz és illat harmóniát. Ennyi. nagyszerű, nem?

003

005

007

010

011

015

017

024

029

034

041

042

043

051

054

057

062

066

067

071

070

073

süti beállítások módosítása