Spenótos, pirított sonkás karajszelet
2015. december 06. írta: Húsimádó

Spenótos, pirított sonkás karajszelet

140

Ha egy könnyű, könnyed ebédre vágysz - és szereted a sertéskarajt, akkor ez ideális választás lehet.

Az első művelet, amit meg kell csinálni, hogy a karajokat kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztben megforgatjuk, és elősütjük.

043

044

045

046

047

Ezt követően sonkákat felcsíkozunk, majd vékony olajon elősütjük őket is, majd kicsit félretesszük mindet.

012

014

017

Egy serpenyőben kevés olajon fokhagymákat kezdünk el pirítani, majd rengeteg, de tényleg rengeteg spenót levelet szórunk rájuk - amik pár másodperc alatt össze is esnek. Ha kevés még a spenót, akkor ismételjünk, majd só, bors és extraként, pirított hagyma érkezik a spenótra - amelyet hagyok kicsit összerottyani.

Végső műveletként tejszínnel még összedolgozzuk a spenótunkat - és már készülhetünk a sütéshez.

089

090

092

093

094

096

097

Egy tepsibe vagy sütőlapra felpakoljuk az elősütött húsokat, majd felpakoljuk rájuk a spenót komónkat, azután ráhalmozzuk a sonkákat - majd reszelt sajttal zárjuk a műveletsort. Becsúsztatjuk a sütőbe, és 180-200 C-on összesütjük az alapanyagokat. Íme a végeredmény:

107

108

111

114

115

137

140

süti beállítások módosítása