Vasárnapi szuper grill reggeli
2015. december 20. írta: Húsimádó

Vasárnapi szuper grill reggeli

151

Vasárnap reggel a nejem és a srácok még szundikálnak, de nekem már kipattant a szemem. Mit tesz ilyenkor egy magamfajta? Meglepi a családot egy szuper reggelivel...

Még a konyhában előkészítem az összetevőket, majd a teraszon gyors grillezéssel összeállítom a tartalmas szendvicseket.

Van a hűtőnkben egy vaj puha sonka darab, amiből a gyönyörű késemmel vékony szeleteket, majd utána vékony csíkokat vagdosok. Előveszek egy fél fej káposztát, aminek egy részét szintén felszeletelem - ez lesz a salátánk alapja. A káposzta mellé még vágok 1,5 fej lila hagymát - majd a két összetevőt összekeverem, sózom és borsozom. Öntök rá egy nagyon kicsi olivát, nagyon kevés majonézt, majd citrom levével állítom be a végleges ízt.

Hagyom, hogy az alapanyagok összeérjenek - addig begyújtom a grillt a teraszon. Persze, akinek nincs grillje, vagy fél kimenni a hidegbe - annak ott a konyha meghitt melege, ott is kiválóan folytatható a meló.

Van egy fél csirkemellem, amit befűszerezek, majd öntött vas lapon elősütöm őket. Amint megvannak a húsok, jöhet a szendvics gyártás. A kenyérkék külső felét megkenem vajjal, majd belül egy vékony gépsonka kezdi a sort, majd érkezik a saláta gazdagon, jönnek a enyhén sós sonka csíkok, sajt és a csirke csíkok zárják a sort. A másik kenyérkével alaposan lenyomom a művemet - majd viszem is ki őket a sütőlapra ( vagy serpenyőbe ).

A grill tetejét lezárom, és 120 C-on hagyom sülni őket - én pedig bemegyek a melegre.

Félúton a szenyókat megfordítom, majd már a zajokból hallom is, hogy érkeznek a magzataim sorban. Én elégedetten nézem, ahogy esznek, ők pedig egy szuper reggelivel nyitják a napjukat. 

118

120

122

123

124

125

129

130

131

132

133

135

137

138

141

143

145

148

150

151

 

süti beállítások módosítása