Vasárnap reggel, Sarud, kb 8-9 fok - de a szilvafa alatt ott áll a Landmann-om, harcra készen. Pénteken délután kétféle grillkolbászt töltöttem, most pedig itt az ideje, hogy ki is próbáljuk őket. Tamás fiam villámgyorsan elkezdi összeállítani a cleslaw-t, én megpucolok egy rakás vöröshagymát, amiből karamellizált hagyma fog készülni, s közben be is indítom a grillt, mert elég csípős így a reggel.
Egy serpenyőben kevés olajon elkezdem a hagymakarikákat megfonnyasztani, majd szép finoman barna cukorral elkezdem a karamellizált íz létrehozását. Tamás elkészült, lassan kész vannak a hagymák, úgyhogy érkeznek a grillkolbászok, amik szépen el is kezdenek finoman sercegni a grillrácson. A tortilla lapok szintén a rácsra kerülnek - majd lassan már gyártom is a szuper tekercseket.
Tortilla, rá egy evőkanálnyi coleslaw, majd kétféle grillkolbász, aztán karamellizált hagyma, majd egy laza tekerés - és már lehet is reggelizni. Lehetek őszinte? Ebből egy nem elég, ebből kettőt kell enni, még akkor is ha vigyázni kellene az alakunkra... :-D
Persze akinek nincs ilyen klassz grill készüléke, annak sem lesz problémája, mert serpenyőben, konyhában simán elkészíthető ez a fogás, úgyhogy hajrá, próbáljátok ki!
Persze rögtön jön a kérdés, hogy honnan szerezzek én juhbelet? Nos semmi para, van egy cég, ahol Ti is tudtok rendelni akár 25, akár 100 méteres mennyiségben sózott juhbelet - vagyis egy próbát megér! Higgyétek el, hogy annál finomabb nincs, mint amikor a saját ízlésetek szerint töltött grillkolbászt eszegettek a családdal, a barátokkal... úgyhogy hajrá, próbáljátok ki!