Tojásos tonhalkrém
2017. március 08. írta: Húsimádó

Tojásos tonhalkrém

IMG 3353

Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal - azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter - a nejem - szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció, úgyhogy egyelőre ez lesz a sztenderd változat.

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 2 db tonhalkonzerv ( 2 x 130 g )
  • 1 szál újhagyma vagy 1/2 lilahagyma vagy 1/4 póréhagyma
  • kb 8-10 dkg csemege uborka ( 8-10 db )
  • 1 ek mustár
  • 1/2 citrom
  • kb 5 dkg majonéz
  • só és bors

Elsőként a három tojást felteszem forrásban lévő vízbe főni - 10-12 perc alatt keményre főzöm őket.

IMG 3342

A két konzervet felnyitom, az olajat leöntöm róluk. Egy nagyobb edényben villával kicsit összetöröm őket, majd a póréhagyma egy részét felkarikázom és ezt követően apróra vágom. 

IMG 3338

IMG 3339

IMG 3340

IMG 3345

IMG 3346

Az uborkákat egy reszelővel tálba reszelem, majd a fél citromot szintén a halra csavarom.

IMG 3347

IMG 3349

Miután a tojások megfőttek, azután lehűtöm mindet, majd a pucolás után szintén lereszelem mind a hármat.

IMG 3350

Jöhetnek a kiegészítő ízek. Mustár, só és bors, majd ízlés és vérmérséklet szerint majonéz. Beindítjuk a kenyérpirítót - és már falatozhatunk is. 

IMG 3355

IMG 3351

IMG 3353

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg

insatgram.jpg

süti beállítások módosítása