Hozzávalók:
- 1 egész kacsa
- 6-7 alma
- 6-8 körte
- 1-2 ág rozmaring
- 2-3 ág kakukkfű
- 1-2 ág zsályalevél
- kacsa fűszerkeverék
- oliva olaj
- só és bors
A gyümölcsöket megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk őket. Egy tepsibe vágunk egy sütőpapírt, majd a gyümölcsöket belepakoljuk egymás mellé, a zöldfűszeres ágakat a körte és alma darabokra helyezzük. A kacsát a gerince mentén szétvágjuk, majd kiterítjük. Sózzuk és borsozzuk az állatot kívül és belül, majd egy kacsa fűszerkeverékkel szintén megszórjuk a kacsát, majd egy kevés olivát is öntünk rá. A tepsit letakarjuk alufóliával, majd 1,5 órára 180 C-os sütőbe toljuk.
A 1,5 óra után kivesszük a madárkát, levesszük az alufóliát, majd 200-220 C-ra tekerjük a hőfokot. A sütés kb egy óra, de a lényeg az, hogy szép és ropogós legyen a kacsa bőre.