Persze csak arcoskodtam, ez simán egy frankfurti leves - aminek gyakorlatilag semmi köze Frankfurthoz, de hát ez kit is érdekel. A lényeg az, hogy így az ősz beköszöntével nagyon jól esik egy igen tartalmas, káposztás, virslis leves - amivel túl sokat nem is kell dolgozni - úgyhogy gyertek a konyhánkba, főzzünk leveskét.
Hozzávalók:
- 1/2 fej kelkáposzta
- 1 burgonya
- 2 hagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 szál répa
- 8 db virsli
- só és bors
- őrölt kömény
- 1-2 csepp GABKO chili
- 1/2 ek piros paprika
- 1,5 ek liszt
- 1,5 ek tejföl
- 8-10 szál petrezselyem zöld
- víz
Hagyma, fokhagyma megpucol, majd egy nagyobb lábasban megdinszteljük őket. Kevés piros paprika belekever az alapba, majd egy kevés víz és a felcsíkozott fél fejnyi káposzta megy a lábasba. Hagyjuk, hogy megfonnyadjon, majd só, bors és 1-2 csepp chili.
Burgonya és répa meghámoz, felkockáz, petrezselymet szintén apró vág. A levesbe beleszórjuk a répát, a petrezselymet, majd hagyjuk főlni. Ha félig puha, akkor jöhet a burgonya, majd még főzés.
Közben a virslik felkarikázva, kicsit lesütve egy serpenyőben. A véghajrában készítünk egy tejfölös habarást, jöhetnek a virslik, majd összerottyantjuk a levest.
Tálalás, ebéd.