@trev: Igazad lehet, de nagyon nehéz a hús és krumpli kombónál belőni azt a pontot, amikor tényleg egyszerre elkészül mindkét összetevő - úgyhogy én most ezt a verziót használtam, de kinek mi jön be.
@Húsimádó: Loriennel nem vagytok egy súlycsoportban, kár erőlködni! Remélem, nem sértődsz meg az őszinteségért! Hozzá okosodni, hozzád mosolyogni járok :)
@Nyírjeslakó: Én személy szerint nem éreztem száraznak, a kisebbik fiam Pesten eleve készített hozzá egy kis mártást - úgyhogy annak ellenére, hogy karajról beszélünk, nem vészes a szitu. Az a helyzet, hogy a sok hagyma és paprika a zsebecskékben nem teszik nyögve nyelőssé a húst, úgy mint egy kolbászos verziónál. Én korábban cserépedényben készítettem ezt a receptet, akkor azért szaftosabb lett a végeredmény.
"Én annyiban variáltam, hogy a burgonyákat egy időre kivettem a hús mellől, mert már elég puhák voltak - és csak a pirítás végén tettem vissza, így aztán tökéletes lett a végeredmény"
Nem lett volna egyszerűbb a krumplit eleve csak később hozzárakni? Csak kérdem.
Kedves Húsimádó! 3.5 óra sütés után nem lesz túl száraz? Mi emiatt inkább a tarját kedveljük, a karajt meg a combot kevésbé. Emiatt nem vagyok oda a klasszikus, a kolbásszal átszúrt sült karajért sem.
Finom! Hasonló levest mi is szoktunk főzni, annyi különbséggel, hogy szalonnapörc méretűre (tehát apró kockára) vágott füstöltszalonnát "izzasztunk", hogy kijöjjön a zsírja, de a pörc csak üvegesen marad, aztán tovább majd' minden a recepted szerint. Csak egyféle félkemény kolbászt teszünk bele, Valamint egy meglepő húzásunk: a kiolvasztott zsírra, a szalonapörcök közé szórunk eperlevél (!) tésztát, és a tésztát megpirítjuk egészen világosbarnára, mintha lebbencstészta lenne. Habarás helyett ez a pirított tészta sűríti a levesünket. (Mellesleg szeretem a krumplit, minden formában. Még krumplifőzeléknek is...)
Utolsó kommentek:
nagypapi · http://kozosgomba.blogspot.hu/ 2019.02.05. 17:13:56
off: Lorien, az első BMB-n ugye te főztél Horasz mellett?
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
A fickó 2019.02.05. 17:06:57
Az baj. :D No, de tanulni sosem késő ...
A szaftos karaj elkészítése:
Tökéletes megoldás, precíz leírás.
www.buvosszakacs.com/2013/11/28/csemege-serteskaraj-variacio/
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:51:04
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Benikuty 2019.02.05. 10:49:52
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:48:58
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Benikuty 2019.02.05. 10:46:46
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:45:08
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.05. 10:43:02
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Benikuty 2019.02.05. 10:34:51
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
lorien · http://lorien.blog.hu 2019.02.05. 08:03:20
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
2019.02.05. 06:04:43
Nem lett volna egyszerűbb a krumplit eleve csak később hozzárakni? Csak kérdem.
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
2019.02.04. 22:44:59
Amúgy szívesen megkóstolnám...
Bejegyzés: Zsebes karaj vele sült burgonyákkal
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.02.03. 20:34:58
Bejegyzés: Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves
2019.01.28. 18:33:38
Bejegyzés: Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.01.28. 09:33:22
Bejegyzés: Receptverseny - 3.0
Attilajukkaja 2019.01.25. 18:21:53
Gratula!
Bejegyzés: Receptverseny - 3.0
Attilajukkaja 2019.01.19. 11:22:25
Ez nagyon inspiráló lenne bárki számára. Várom a posztot a legújabbról!
Bejegyzés: Forralt bor receptverseny
Húsimádó · http://husimado-eger.blog.hu 2019.01.18. 14:57:43
Bejegyzés: Forralt bor receptverseny
Attilajukkaja 2019.01.18. 10:22:16
Bejegyzés: Forralt bor receptverseny
kmera 2019.01.17. 20:56:14
Bejegyzés: Bárány curry