Az elmúlt napokban egy kellemes meglepetés ért, kaptam egy üzenetet, hogy a decemberi, Szépasszony-völgyben rendezett receptverseny első díját én nyeretem az aszalt áfonyás, gyömbéres forralt borommal... Hát erre nem is számítottam. Szóval kaptam egy oklevelet és egy klassz mini serleget, ami nagy-nagy megtiszteltetés számomra, mert a zsűri és a fogyasztók is szavaztak, a helyszín pedig a bor és a szőlők városa volt - ami egy egri borfogyasztónak és lokálpatriótának nagyon szép elismerés.
Köszönöm mindenkinek, aki kóstolta az általam kitalált forralt bor receptjét és aki rám szavazott, jövőre igyekszem megvédeni a címemet. :-D
Forralt bor a'la Húsimádó
Hozzávalók :
- 1 l kékfrankos/merlot száraz vörösbor ( Alkonyat, Tóth Ferenc, Egri Borvár )
- 4-5 ek barna cukor
- 1/4 citrom
- 1/4 narancs
- 1 cl vanília aroma
- 10 db szegfűszeg
- 3 db szegfűbors
- 1 szál fahéj
- 20 db aszalt áfonya
- 2 db csillagánizs
- 2 szelet vékony gyömbér
A bort a lábasba öntjük, melegítjük, de azért felforralni nem fogjuk - mert azért az alkoholra is szükség lesz. A fűszereket és az összetevőket a borba szórjuk, majd kavargatjuk - és hagyjuk, hogy az ízek és illatok át is járják a bort - majd hozzuk a bögréket, és már szervírozunk is.