Grillezett paradicsom, cukkini és padlizsán
Alapvetően húsevő lény vagyok, de azért a zöldségekkel is köszönő viszonyban vagyok, a felségem és a vendégeink pedig szintén igénylik az ilyen típusú ételeket. Nem tudom, hogy honnan "loptuk" az ötletet, receptet - de nekünk már többször is sikert hozott.
Haláli egyszerű történet, mi először csak paradicsommal készítettük el, de azóta már egyéb zöldségek is rákerültek a grillre. Szóval a zöldségeket szép egyenletesre felkarikázzuk, ugyanezt tettük a több féle sajttal: jelen esetben gomolya, trappista és pannónia került felhasználásra. A tepsi vagy alutálca aljára vékony szalonna csíkokat szoktam tenni, esetleg mehet rá olaj is, majd függőlegesen elkezdjük rétegelni a zöldségeket és a sajtokat. Sűrűn, mint a 6-os villamoson sorakoznak a szeletkék, és ezt addig csináljuk, míg a tepsi vagy alutálca teljesen meg nem telik. Ha kész, akkor elsősorban mediterrán fűszerekkel megszórjuk a tetejét a cuccnak, öntünk még rá olivát, és mehet szintén szalonna. Innen már irány a grill - és addig sütjük, amíg a tetején nem látjuk, hogy a sajtok kezednek összefolyni, a zöldség pedig egy kicsit felpuhul. Szintén parázson csináld, mint a húsokat, és ne engedd, hogy a sok okos siettessen, mert akkor úgy jársz mint mi - ugyanis most először azért leégett egy kicsit a paradicsom.
Az íz, higgyétek el csodálatos. Elsősorban a paradicsom és a gomolya annyira kiemeli egymást - de a többi kiegészítő is nagyon harmónikussá teszi ezt a mediterrán jellegű ételt.