Tárkonyos, gombás penne
A sok húsételt ellensúlyozandó hozok egy nagyon finom tészta fogást, ami szintén egyszerűen elkészíthető.
Kezdem azzal, hogy a gombafejeket megmosom és egyenletes szeletekre feldarabolom. Hagymát vajon megpárolok egy nagyobb serpenyőben, majd mehetnek bele a gombák. ( Én most három féle gombát csináltam - már csak azért is mert ilyen volt a boltban - és mert így még ízletesebbnek ítéltem ) Nos, szépen őket is párolom, közben felteszem a vizet a tésztához, bele só, olaj - és én szoktam egy kis fűszert is szórni bele - hogy karakteresebb legyen.
A tésztát azonban nem főzöm meg rendesen, csak kb félig, mert a gombával együtt fogom összedolgozni. Tehát vissza a gombákhoz: mehet bele a tárkony, só, bors, oregánó - és amikor már kezd alakulni, akkor mehet bele a félig főtt tészta. Ekkor egy kis fehérborral megtuningolom, illetve mehet bele a tejszín. Hagyom rotyogni, kóstolgatom - és lassan kész is a gombás penne. Nem kell rá sajt, mert ez így finom - nem igényli a bonyolítást.