Csirke souvlaki, fetás, cukkinis görög salátával
Ez gyakorlatilag a magyar rablóhús görög megfelelője, eredetileg és alapjában nem csirkéből - de hát sokszínű a világ, variáljunk rajta rendesen.
Az elkészítés egyszerű és gyors. A csirke mellekből hosszú, vékony csíkokat szeletelek, de lehet kis kockákat is vágni. Felszúrjuk egy fa grill pálcára, majd só, bors, oliva olaj, oregánó, bazsalikom. Mehet fel a grillrácsra, és parázson finoman sütjük, forgatjuk. Közben előkészítjük a görög salátát: paradicsom, uborka, hagyma kis kockákra vágva, a cukkini pedig hámozó késsel vékony szeletekre szelve. Cukor, oliva olaj és ecet, majd feta sajt. Tálalás, és habzsi-dőzsi, könnyed fehér bor vagy fröccs. Esti beszélgetés, világmegváltás. Ennyi. Jó, nem ?