Újhagymával, répával töltött spenótos pástétom leveles tésztában
2014. május 07. írta: Húsimádó

Újhagymával, répával töltött spenótos pástétom leveles tésztában

Újhagymával, répával töltött spenótos pástétom leveles tésztában

180

A múltkor őzgerincben kísérleteztem valami hasonlóval, most ismét kedvet kaptam hozzá - de egy kicsit máshogy...

Kezdjük azzal a műveletet, hogy répákat hosszú, egyenletes csíkokra szeletelek, melyeket előfőzök. Ha már előkészítés, akkor a gyönyörű, sarudi újhagymáinkat is felcsíkozzuk - ezek mennek majd a répák mellé a pástétomba.

Kiterítünk egy alufóliát, megszórjuk liszttel, majd ráfektetjük a leveles tésztát. Jöhetnek a megmosott - és szintén sarudi saját spenótlevelek, melyeket anyukám termesztett nagy gonddal -, szóval megterítünk szépen a tésztán velük. Erre jön a kb 40 dkg-nyi darált sertéshús, melyet egy tojással bekeverek, sózok, borsozok. Következik a kétféle zöldségünk: a répa és a hagyma egymás mellé, szépen sorban.

Nagyjából előkészítettünk mindent, hívunk segítséget - mert egyedül azért macerás felgörgetni az egész szerkezetet. Tehát az alufóliát megfogjuk és a tésztás, húsos kombóval összetekerjük úgy, hogy középen összeérjen a két fél - majd próbáljuk összedolgozni. Ha megvan a henger forma, akkor az alufóliával rögzítjük az egészet, a végeket szintén lezárjuk - és jöhet a sütő.

Sütőpapír vagy szilikon mehet a tepsibe, jön rá a jókora henger, majd 220 C-os sütőbe tesszük - és vagy 50 percig hagyjuk bent. Az idő letelte után feljebb tekerjük a sütőt, majd az alufóliából kibontott hengerünket lesütjük úgy, hogy egyszer meg is fordítjuk - így mindkét oldal szép pirult lesz.

Hagyjuk kihűlni a művünket, sőt estére betesszük a hűtőbe - majd másnap szép szeletekre vágjuk, és salátákkal, köretekkel tálaljuk, vagy hidegtálak részeként kerül az asztalra. Látványos és finom étel, az elkészítése pedig ha nem is gyerekjáték, de nem túl bonyolult művelet.

116

117

126

120

121

122

124

129

131

132

148

149

188

182

180

süti beállítások módosítása