Zöldséges, sonkás lepény - kétféle verzióban
2014. október 27. írta: Húsimádó

Zöldséges, sonkás lepény - kétféle verzióban

Zöldséges, sonkás lepény - kétféle verzióban

053

Egy jópofa ötletet láttam a múltkor az egyik blogon, név szerint az 5 hozzávaló oldalon, melyet most én is elkészítek, sőt készítek egy variációs verziót is. Köszönet az ötletért Szabó Jucusnak, aki egy átmulatott éjszaka után kitalálta ezt a finomságot.

Ez az az étel, amit nyugodtan akár a kamasz gyerekünkre is rábízhatunk, mert nagyon egyszerű a folyamat. Kezdjük azzal, hogy megpucolunk egy répát, és zöldséghámozóval vékony csíkokra szeleteljük őkelmét. Ugyanez történik egy zamatos cukkinivel is, sőt egy trappista sajtot is felcsíkozunk a zöldséghámozóval. Kikészítjük a bacont - vagyis négy alapelem már a pulton is van. Tepsibe teszünk egy leveles tésztát, majd egymás mellé rétegezzük az előkészített zöldségeket és a baconöket, úgy ahogy a fotókon látszik. A tészta négy sarkát visszahajtjuk, bekenjük egy kis tojással, majd mehet is a művünk a sütőbe. 10-15 perc, és amikor már a tészta széle szépen megemelkedik, gyönyörű aranybarna - akkor már tálalhatunk is. Közben Eszter két barátnője betoppan hozzánk, így a tesztelésen is túl vagyunk...

Nem lennék önmagam, ha nem próbálkoznék egyéb variációkkal, így most nagy hirtelen készül egy kápia paprikás, sonkás verzió is - de ígérem, próbálkozok még más ízekkel is.

003

010

011

014

018

027

040

046

051

056

069

071

074

075

083

Ja és akinek tetszik a blogom, az nyugodtan szavazhat rám a goldenblog.hu-n:

goldenblog.png

 

süti beállítások módosítása