Bazsalikomos gnocchi sajtmártással, pirított sonka kockákkal
Ha már túl vagyunk a karácsonyi nagy és nehéz húsok és desszertek evésén, akkor jól jöhet egy könnyen elkészíthető, könnyed fogás - vagyis készítsünk gyorsan gnocchit.
Azzal kezdjük a műveletsort, hogy felteszünk egy kiló burgonyát sós lében főlni, majd amikor villával már könnyen megszúrhatók, akkor leszedjük az összesnek a héját - majd krumplinyomóval a deszkára passzírozzuk őket. 35 deka lisztet kimérünk, 4 tojás sárgáját is a kinyomott krumplira ütünk, sózunk - és kézzel összegyúrjuk az egészet. Most jön a trükk - a bazsalikom. Én most fagyasztott bazsalikomot vettem elő, melyet a tésztába gyúrtam - így az íz még intenzívebb lesz.
Amint homogén a tészta, jöhet a kinyújtás. Ujjnyi vastagságú csíkokat alakítok ki, majd felszeletelem és villával megnyomkodom mindet. Zubogó, forró vízben kifőzöm a gnocchikat úgy, hogy amikor a víz felszínére feljönnek, akkor még kb 10 másodpercig hagyom puhulni mindet. Tálba szedem a tésztákat, majd kevés olivával meg is locsolom őket.
Amint meg van az összes gnocchi, akkor egy nagy serpenyőben kicsit lepirítom mindet - párhuzamosan pedig készítek egy tejszínes sajtmártást illetve sonka kockákat szintén lepirítok.
Kész az összes összetevő, jöhet a tálalás. Egy réteg gnocchi, jöhet rá a sajtmártás, majd szórunk rá sonkát - és lehet is falatozni. Ügye hogy nem egy nagy durranás? Munkára fel, készíts Te is gnocchit!
Ha tetszik a blogom, akkor egy like ide, és máskor is láthatod a bejegyzéseimet: