Bazsalikomos gnocchi sajtmártással, pirított sonka kockákkal
2014. december 30. írta: Húsimádó

Bazsalikomos gnocchi sajtmártással, pirított sonka kockákkal

Bazsalikomos gnocchi sajtmártással, pirított sonka kockákkal

139

Ha már túl vagyunk a karácsonyi nagy és nehéz húsok és desszertek evésén, akkor jól jöhet egy könnyen elkészíthető, könnyed fogás - vagyis készítsünk gyorsan gnocchit.

Azzal kezdjük a műveletsort, hogy felteszünk egy kiló burgonyát sós lében főlni, majd amikor villával már könnyen megszúrhatók, akkor leszedjük az összesnek a héját - majd krumplinyomóval a deszkára passzírozzuk őket. 35 deka lisztet kimérünk, 4 tojás sárgáját is a kinyomott krumplira ütünk, sózunk - és kézzel összegyúrjuk az egészet. Most jön a trükk - a bazsalikom. Én most fagyasztott bazsalikomot vettem elő, melyet a tésztába gyúrtam - így az íz még intenzívebb lesz.

Amint homogén a tészta, jöhet a kinyújtás. Ujjnyi vastagságú csíkokat alakítok ki, majd felszeletelem és villával megnyomkodom mindet. Zubogó, forró vízben kifőzöm a gnocchikat úgy, hogy amikor a víz felszínére feljönnek, akkor még kb 10 másodpercig hagyom puhulni mindet. Tálba szedem a tésztákat, majd kevés olivával meg is locsolom őket.

Amint meg van az összes gnocchi, akkor egy nagy serpenyőben kicsit lepirítom mindet - párhuzamosan pedig készítek egy tejszínes sajtmártást illetve sonka kockákat szintén lepirítok.

Kész az összes összetevő, jöhet a tálalás. Egy réteg gnocchi, jöhet rá a sajtmártás, majd szórunk rá sonkát - és lehet is falatozni. Ügye hogy nem egy nagy durranás? Munkára fel, készíts Te is gnocchit!

001

008

012

013

018

023

025

028

031

034

036

038

042

048

054

055

059

062

068

073

120

124

131

134

Ha tetszik a blogom, akkor egy like ide, és máskor is láthatod a bejegyzéseimet:

facebook.jpg

140

138

 

süti beállítások módosítása