Hétvégi programajánlat - Grillezés a kertben
Jön a szombat és a vasárnap - ajánlok Nektek egy baromi jó programot.
A helyszín: lehet akár az erkélyed, a teraszod, vagy ha házban laksz, a kerted, de akár egy parkban is megvalósíthatod. Szóval fogd az alapanyagokat - és irány a szabad levegő, irány a grillezés.
Az alapanyagok: darált sertés és marha hús, gomba, lila hagyma, padlizsán, cukkini, burgonya, paprika, uborka - de jöhet bármi más zöldség, a lényeg hogy jól grillezhető legyen.
Az időpont: lehet akár délelőtt, délben, de este is baromi jó - a lényeg a jó kaja, a jó csapat, a jó pia és a jó idő. ( Bár a múltkor én csendesen csepergő esőben se hagytam magam, és grilleztem. )
A csapat: a grillezés nem magányos esemény, tehát hívd el a haverokat, az igazi jó barátokat, jöhet a szomszéd, legyen ott a család apraja-nagyja - és vond be Őket a melóba, mert az úgy jó, ha együtt mesterkedtek.
A program: készítsetek egy király parazsat, bízd a srácokra, majd megy a versengés, hogy ki a nagyobb király a tűzgyújtásban. Ne feledd, hogy egy jó szilva vagy körte pálinka mindig segít a zökkenőmentes munkában, bár ha sokat kóstolgattok, akkor már a végeredmény rovására mehet a poharazgatás.
Készítsetek egy király tzatziki-t, ezt majd baromi jó lesz a bemetszett sült burgonyákba csorgatni. Keverjétek össze a kétféle darált húst, sózzátok, borsozzátok, tegyetek bele gazdagon bazsalikomot, petrezselymet vörös és fokhagymát, majd gyúrjátok össze izomból. Közben még lecsúszhat egy pálesz, de azért módjával...
A darált húsokat egy-egy fapálcikára dolgozzátok rá, majd ezek mehetnek a grillrácsra. Közben a zöldségeket feldaraboltatjátok a csajokkal, befűszerezitek és egy kis olivával is meglocsoljátok őket - majd grilltálcán ezek is mehetnek a grillrácsra.
Hiányzik még valami? Ja a köret. Burgonyákat megmosunk, majd mindegyiket egy-egy alufóliába csomagoljuk, és bedobáljuk az izzó parázs mellé mindegyiket. Nem kell parázni, nem fog szétégni - ha egy kicsit jobban megsül, akkor sincs gond, mert azt a részt nem eszitek meg.
Míg a finomságok pirulnak, addig áttérünk a könnyedebb rozéra - úgyhogy gyártasz minden nagykorúnak egy-egy rozé fröccsöt, ha van kiskorú, annak pedig jöhet egy szörp - a színeket nézve túl nagy különbség így sem lesz.
Nos ennyi. A lényeg, hogy együtt legyetek, együtt egyetek. Tehát irány a szabad, izzon a parázs, sisteregjenek az alapanyagok!