Ez nem egy autentikus indiai recept, hanem egy recept fúzió és kísérlet, ami a végén egész jó eredményt mutatott.
Hozzávalók:
- 2,5 dl barna és vad rizs
- kb 80 dkg csirkemell filé
- 2 fej vöröshagyma
- egy kis tálnyi csicseriborsó
- 1,5 ek koriander levél
- 1/2 ek őrölt koriander mag
- 1/2 ek őrölt kurkuma
- 1/4 ek citrombors
- 1/2 ek curry
- chili
- só és bors
- gyömbér
- 1-1,5 dl joghurt
- 2 marék spenót levél
Első lépésként kicsit előpirítom majd felteszem a kétféle rizst egy edényben főzni, de nem a hagyományos víz és rizs aránnyal, hanem több vízzel, mert ez jobban felveszi a majd a folyadékot.
Ezt követően előveszem a wokot, majd 1,5 fej hagymát kezdek el benne dinsztelni. Felkockázom a csirkemelleket, törekedve arra, hogy lehetőség szerint egyenletes méretű kockák jöjjenek létre. A hagymán megpirítom a húskockákat, és amint megkapták a kellő pörzsréteget, jöhetnek a fűszerek: a koriander levél, a koriander mag, a kurkuma, a curry és a citrombors, illetve a reszelt friss gyömbér. Hagyom, hogy a fűszerek együtt dolgozzanak a hússal, egy kis pirulás nekik sem árt.
Míg a wokban összeállnak az alapízek, addig a beáztatott csicseriborsót felteszem főni - ami azért egy kicsit hosszadalmasabb folyamat.
Egy másik serpenyőben a fél vöröshagymát szintén megdinsztelem, majd a spenótleveleket klasszul megfonnyasztom.
Összeáll a három fő elem, amiket most már össze is lehet dolgozni. A wokba beleöntöm a spenótot és a megfőtt csicseriborsókat, majd hagyom őket együtt rotyogni. Ha igényli, akkor még fűszerezem a kombót, majd jöhet a joghurt, ami olyan szinten harmonikussá teszi az ételt, hogy az csak na...
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: