Pirított polenta párnácskák
2017. május 10. írta: Húsimádó

Pirított polenta párnácskák

IMG 4382

Hozzávalók:

  • 0.5 l tej
  • 0,5 l víz
  • 25 dkg kukorica dara
  • 2 ek vaj
  • parmezán sajt

A tejet és a vizet egy lábasban felteszem forralni, majd ha már meleg, akkor beledobom a vajat, sózom, majd ha már forr, akkor érkezhet a kukorica dara.

Ezt követően néhány percig kavargatom, majd reszelek bele parmezánt. Ha már kellően besűrűsödött, akkor leveszem a lángról az edényt - amit aztán hagyok nagyjából kihűlni.

Két kanál segítségével kis párnácska formákat szaggatok ki, majd hagyom őket egy kicsit kihűlni. Amikor a főétel már szinte kész akkor vékony olajon lepirítom mindet, és már tálalok is.

IMG 4350

IMG 4352

IMG 4354

IMG 4369

IMG 4371

IMG 4374

IMG 4377

IMG 4378

IMG 4380

IMG 4382

IMG 4383

süti beállítások módosítása