Ismét kedvet kaptam a grillkolbász sütéshez, de sajnos a korábbi töltések már elfogytak, így ismét megkerestem Kőrös Károlyt ( a Böllérbolt tulajdonosát ), hogy mit tud ajánlani a kínálatukból. Ő ismét nagyon készséges volt, gyorsan intézkedett és postázott - a csomag pedig tele volt mindenféle jóval: fokhagymás, borsos, na meg pikáns grillkolbász fűszerkeverékkel, füstölt paprikával - de természetesen nem hiányozhatott a 25 m-es juhbél sem. Nekem elsőre a pikáns fűszerkeverék jött be - úgyhogy most nem saját fűszer keveréket használtam, hanem ezzel dolgoztam.
A hentesnél 1,5-1,5 kg marhanyakat és sertéscombot daráltattam, majd hazaérve egyből a hőtőbe tettem a kétféle húst. Mivel a fűszer keverék már eleve sózott, így nem volt más dolgom, mint a húshoz bekevertem a keveréket, majd 3 órára ismét hűtőbe került a massza.
A juhbélből kivettem 3-4 darabot, langyos vízbe áztattam őket, majd kezdődött a töltés. A teraszon nem volt hideg, úgyhogy pörögni kellett... A szokásos módon megtöltöttem a juhbeleket, majd ismét hűtőbe tettem a kész kolbászkákat - egy pár darabot pedig frissen el is készítettem a grillen.
Nem lihegtem túl a dolgot, vagyis egy-egy tortilla lap, kevés saláta alap, bbq szósz, kevéske mustár - és már kóstolhattuk is, hogy valójában milyen lett a végeredmény. Nos jelzem, nagyon finom. Tényleg pikáns, közel sem csípős, mégis ízletes - miközben a kolbászok roppanósak, zamatosak.
Bizonyára feltűnt, hogy beágyaztam egy videót is, ami már egy új korszakot is jelent a blog életében, vagyis ez már egy videós blog - azaz arccal és hanggal is vállalom a tetteimet. Remélem tetszeni fog Nektek, és ha igen, akkor iratkozzatok fel, mert jönnek az újabb szösszenetek!
Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:
Együttműködő partnereim voltak: