Sopa de Albondigas Húsimádó módra | Húsimádó VLOG #2
2017. augusztus 15. írta: Húsimádó

Sopa de Albondigas Húsimádó módra | Húsimádó VLOG #2

IMG 9491

Ismét egy videós blogbejegyzés, és ismét egy ízletes különlegesség. Ez a leves egy spanyol/mexikói tartalmas első fogás, aminek nagyon sok elkészítési módja van, így én egy saját verziót mutatok be Nektek.

IMG 6246

IMG 6241

Hozzávalók:

  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 3 fej paradicsom
  • 3 szál répa
  • 6-7 dl alaplé
  • 5-6 dl víz
  • 30 dkg darált sertés comb
  • 30 dkg darált marha nyak
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek őrölt római kömény
  • 1 ek oregánó
  • friss petrezselyem
  • só és bors
  • 1 tojás
  • kukorica dara
  • 1 db kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 db tv paprika
  • 1 db cukkini
  • + friss petrezselyem

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a feldarabolt hagymát megdinszteljük. A felkockázott répákat a hagymákra dobjuk, karamellizáljuk és pirítjuk őket, majd jöhetnek a paradicsom darabok is. Ezt a három összetevőt klasszul összedolgozzuk, ez lesz a levesünk alapja.

Egy nagyobb lábast veszünk elő, majd az elkészített alapunkat beleöntjük, amire jöhet az alaplé és a víz is. Alágyújtunk, majd főzzük tovább az egészet.

Közben elkészítjük a húsgolyókat, amihez félig sertés, félig marhahúst használunk. Beleszórjuk a feldarabolt fokhagymákat, a római köményt, az oregánót, sózzuk és borsozzuk, teleszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, majd ütünk bele egy tojást is. Végső fázisként kukorica darát szórok a húsokra, amiket aztán alaposan összegyúrok. Kóstolgatjuk, és ha jó az ízvilág, akkor vizes kézzel golflabda méretű golyókat kreálunk belőlük.

Az elkészített húsgolyókat a serpenyőben elősütjük - de nem kell túlsütni őket, mert a levesben még fognak puhulni, úgyhogy inkább csak egy pörzsréteget adunk nekik. Amint elkészültünk a golyókkal, mehetnek a leves alapba, majd jönnek a zöldségek is.

A két paprikát és a cukkinit is feldaraboljuk, majd mehetnek ők is a levesbe - először a paprikák, majd egy kicsit később a cukkinik is - amik egyébként is zsengék, puhák.

Ha gondoljátok, akkor a végén alaposan meg lehet szórni friss petrezselyemmel a levesünket - és már tálalhatunk is.

IMG 6257

IMG 6255

IMG 6258

IMG 6262

IMG 9439

IMG 6289

IMG 6290

IMG 9470

IMG 6260

IMG 9441

IMG 6288

IMG 9491

IMG 9490

IMG 9488

 

Iratkozz fel, hogy mindig értesülhess a legfrissebb videókról:

youtube.jpg

 

Együttműködő partnerem volt:

myactioncam.jpg

 

süti beállítások módosítása