Hozzávalók:
- 1 citrom leve ( 1 egység )
- oliva ( 2 egység )
- 4 cl vodka
- madársaláta
- 1/2 fej radicchio ( vörös cikória )
- méz
- só és bors
A citromot kettévágjuk, majd a levét kifacsarjuk. Egy kisebb üvegbe szűrjük a levet, majd dupla mennyiségű oliva olajat is öntünk az üvegcsébe. Ezt követi a vodka és a méz, majd az üvegre fedőt teszünk, és alaposan összekeverjük a vinaigrette-t. Igen, ezért James Bond, vagyis rázva, nem keverve... :-)
Amikor a főételt tálaljuk, akkor az öntettel szépen meglocsoljuk a salátát, sózunk és borsozunk, majd élvezzük az ízeket.
és íme a főétel:
Házilag füstölt kacsamell vörösborban párolt körtével, francia rakott burgonyával és könnyed madársalátával (vinaigrette James Bond módon)