Szóval most a gomb és a kabát helyzete állt elő, vagyis azért készítettem el egy könnyű és gyors tonhalpástétomot, hogy ezen keresztül meg tudjam mutatni azt sok kis csodát, amit az elmúlt napokban fedeztünk fel - én és a párom. Ezek a csodák pedig a mikrozöldek, amiket én elsősorban tálalási, dekor célból kezdtem el keresgélni, kutatgatni, majd időközben arra is rá kellett jönnünk, hogy nem csak szépek, hanem finomak és egészségesek ezek a kis csodák.
Nos a tonhal konzervet egy cutterbe kanalaztam, a megfőzött tojásokkal, uborkával, mustárral, tejföllel és fehér hagymával együtt, majd szép és egyenletes krémet, pástétomot készítettem belőle. Természetesen nem hiányozhatott a bors és a citrom leve sem - de minden összetevő saját igény szerint variálható. Hűtőben hagytam, hogy az ízek szépen összeálljanak, majd egy-egy vékonyka kenyérre kentem a krémet.
És most jöhet a viatminbomba. Az ablakunkban zöldellő, csodaszép mikrozöld tenyészetünkből levágunk 4-5 féle és fajta zöld hajtást, majd jóízűen eszegetjük őket. Az ízek fantasztikusak, a retek, a borsó, a zsázsa, a cékla, a brokkoli és más zöldek friss hajtásaiban annyi vitamin koncentrálódik, hogy azt már evés közben is szinte érezzük.
Nos ha Ti is szeretnétek egy kicsit egészségesebben és látványosan étkezni, akkor kísérletezzetek, nevelgessetek Ti is mikrozöldeket vagy csírákat, mert ez egy nagyon klassz irány.
Én az induláshoz a Mikrozöldben makroíz oldalt kerestem fel, majd rövid levelezés és Zsuzsával egy személyes találkozás után indult el az ablakunkban ez az újabb projekt, ami remélem majd elnyeri a Ti tetszéseteket is. Ezúton köszönöm Zsuzsának a segítséget, de biztos fogom még zaklatni kérdésekkel, kérésekkel - és Benneteket is arra ösztönözlek, hogy keressétek fel az oldalát - biztos találtok Ti is sok érdekességet ebben a témában.
Csak jelezni szeretném, hogy ez nem egy fizetett promóció volt, a mikrozöldekért én is fizettem - csupán szeretném, ha sokan megismernétek ezt az új és egészséges világot.