Sajmártásos, csirkehúsos spagetti
2013. június 02. írta: Húsimádó

Sajmártásos, csirkehúsos spagetti

Sajmártásos, csirkehúsos spagetti

120Ha nincs sok időd főzicskézni, de mégis finomat szeretnél enni - akkor ezt ajánlom.

Feldobok ez zacskó spagettit főzni egy lábasba. Én annyi variációt mindig csinálok, hogy a vízbe teszek vajat vagy olívát, sózom majd szórok bele oregánót. Ez azért jó, mert magába a tésztába már belefől egy kis mediterrán íz, és az olajtól össze sem ragad. Addig főzöm, amíg al dente nem lesz, vagyis nem túl puha, nem túl kemény. Ha kész, akkor leöntöm róla a vizet, hogy tovább ne puhuljon, majd vaj vagy olíva.

A csirke husikat apró kockákra vagdosom, lisztbe forgatom, majd forró olajban kisütöm. Az olajba vagy 3 gerezd fokhagymát összenyomva bedobok, ez együtt sül a hússal - és ízesíti azt.

Majd olajon vagy vajon pirítok egy fej hagymát, ha üveges akkor egy kis liszt, tej és főzőtejszín, 3 gerezd fokhagyma. Összedolgozzuk, majd mehet bele vagy 10 dkg sajt kockára vágva. Fűszerek és sűrítés. Ha nem túl folyós és nem túl sűrű, akkor mehet bele a hús - és kész is vagyunk.

A tésztát a tányérba halmozzuk, a tetejére mehet a sajtmártásos hús. Ha gondolod, lehet még reszelt sajtozni - de szerintem nem igényli. Nagyon jó kis mediterrán íz - könnyű és finom.

086

082

092

093

102

süti beállítások módosítása