Rablóhús, pácolt sertéstarja és grillezett, sajtos zöldségek
2013. június 25. írta: Húsimádó

Rablóhús, pácolt sertéstarja és grillezett, sajtos zöldségek

Rablóhús, pácolt sertéstarja és grillezett, sajtos zöldségek

2013.06.23 284

Visszatérő finomság a családunknál a pácolt sertés tarja és grillezett, sajtos zöldség duó, most a változatosság kedvéért elcsentem vagy négy szelet bepácolt tarját - és rablóhúsként sütöttem meg a rácson.

Az előkészítés inkább a zöldségekre korlátozódik, mert az egy kicsit macerásabb - fel kell mindent szeletelni, majd rétegezni. Most annyi variációt vittünk a dologba, hogy mindenkinek egy-egy saját alu tálkába pakoltuk a kívánt zöldségeket, én csak sajt-paradicsom párost kértem, a többiek cukkini-paradicsom-padlizsán-sajt variációit választották. Az alutálca alján vékony szalonna csíkok kerültek, majd függőlegesen állítgattuk a sajt és zöldség szeleteket, felváltva. Tetejére olíva és zöld fűszerek, fokhagyma kerülhetnek.

A rablóhús előkészítése tök egyszerű: én fa pálcikákra szúrtam hús-hagyma-hús-szalonna kombinációt, majd addig folytattam, amíg a végéig nem értem. Semmi variáció, csak ennyi az egész.

Közben készül a parázs, majd minden mehet a rácsokra: a zöldséges kis tálcák, a tarják és a rablóhúsok. A grillezés közben hideg sört kell kortyolgatni, és időnként locsolgatni kell a húsokat - így nem száradnak ki, szaftos és aranybarna színük lesz. ( És így ráfoghatod, hogy azért kellet még sört nyitni - mert a tarjákat locsolgattad... )

Elég a sok dumából, jöhet a rengeteg fotó. Szerintem a képek végére Te is éhes leszel. :D

2013.06.23 220

2013.06.23 232

2013.06.23 238

2013.06.23 252

2013.06.23 266

2013.06.23 275

2013.06.23 293

2013.06.23 303

süti beállítások módosítása