Nápolyi húsgombócok spagettivel
2014. március 10. írta: Húsimádó

Nápolyi húsgombócok spagettivel

Nápolyi húsgombócok spagettivel

056

Vasárnap délelőtt, gyönyörű napsütés odakinn, Zoli mediterrán hangulatban Cafe del Mar-t hallgat - és nápolyi húsgombócokat készít. A fokhagyma, a paradicsom és a bazsalikom illata belengi a konyhát - kell ennél jobb?

40 dkg darált sertés és ugyanennyi darált marhahússal indul a művelet, megszórom a húsokat sóval, borssal, petrezselyemmel és bazsalikommal, préselek rájuk négy-öt gerezd fokhagymát és két tojást, na meg zsemlemorzsát. Ezt a kombót kézzel alaposan összedogozom, majd kisebb méretű golyókat formázok, melyeket vaj és olaj egyvelegén elősütök egy serpenyőben. A megsült golyókat papírszalvétán lecsepegtetem, majd jöhet a szósz és a tészta.

Egy serpenyőben négy-hat gerezd fokhagymát olajon elkezdek pirítani úgy, hogy a gerezdeket kés lapjával előtte kipréseltem. Amint rotyog az olaj és a fokhagyma, négy paradicsom darabolva belekerül a serpenyőbe, jöhet a friss bazsalikom levél - az illat frenetikus. Amikor a paradicsomok már szétestek, akkor jöhet petrezselyem, só, bors, oregánó, majd Eszter paradicsomos sűrítménye, melyet szintén összefőzök, összedogozok.

Amikor már úgy érezzük, hogy kész a szósz, akkor a húsgolyókat beforgatjuk a szószba, együtt főzzük még őket, majd a megfőzött spagettivel, kevés reszelt sajttal és bazsalikom levéllel tálaljuk. Kísérő egy könnyű, jéghideg rozé - és már szebb is a világ.

010

012

014

015

018

020

025

027

040

042

044

046

048

050

052

058

 

süti beállítások módosítása