Sonkával, sajttal töltött lángos fokhagymás tejföllel
2014. április 02. írta: Húsimádó

Sonkával, sajttal töltött lángos fokhagymás tejföllel

Sonkával, sajttal töltött lángos fokhagymás tejföllel

045

Ki ne evett volna már sima lángost, tejfölös, sajtos tejfölös vagy egyéb lángost a nyári strandokon, vagy vízpartok mentén. De miért a kész lángos tetejére szórják a cuccot, ami lehullik, szóródik - inkább aplikáljuk a tésztába.

Kenyérsütő gépbe beszórjuk az alapanyagot, ami a lángos tésztájához kell, majd beindítunk egy kelesztő programot:

2,5 dl tej, 2,5 dl víz, 3 dkg élesztő, 60 dkg liszt, só.

A kész tésztát deszkán és liszten kinyújtjuk, majd tenyérnyi, kerek példányokat alakítunk ki belőle. A tészták közepébe reszelt sajtot és apróra kockázott sonkát ( vagy felvágottat ) szórunk, majd összehajtjuk a lángosokat - kb úgy mint egy calzone pizzát. Forró olaj, pár perc sütés oldalanként, majd fokhagymás tejföllel felfaljuk az egészet.

Sokat csinálj, mert kevés lesz!

002

007

010

011

027

016

018

022

025

039

041

045

süti beállítások módosítása