Sonkával, sajttal töltött lángos fokhagymás tejföllel
Ki ne evett volna már sima lángost, tejfölös, sajtos tejfölös vagy egyéb lángost a nyári strandokon, vagy vízpartok mentén. De miért a kész lángos tetejére szórják a cuccot, ami lehullik, szóródik - inkább aplikáljuk a tésztába.
Kenyérsütő gépbe beszórjuk az alapanyagot, ami a lángos tésztájához kell, majd beindítunk egy kelesztő programot:
2,5 dl tej, 2,5 dl víz, 3 dkg élesztő, 60 dkg liszt, só.
A kész tésztát deszkán és liszten kinyújtjuk, majd tenyérnyi, kerek példányokat alakítunk ki belőle. A tészták közepébe reszelt sajtot és apróra kockázott sonkát ( vagy felvágottat ) szórunk, majd összehajtjuk a lángosokat - kb úgy mint egy calzone pizzát. Forró olaj, pár perc sütés oldalanként, majd fokhagymás tejföllel felfaljuk az egészet.
Sokat csinálj, mert kevés lesz!