Egyszerű hagymaleves
2014. április 12. írta: Húsimádó

Egyszerű hagymaleves

Egyszerű hagymaleves

301

Hogyan készítsünk gyorsan, finomat, valami testet és lelket melengetőt? Főzzünk egy klassz hagymalevest - nem kell túl bonyolítani...

Öt-hat fej vöröshagymát megpucolunk, melyből kettőt géppel apró darabokra vágunk - és vajon vagy olajon fedő alatt pároljuk egy kicsit. Ha van a hűtőben vagy a fagyasztóban húsleves, akkor azzal felöntjük, ha nincs akkor víz és leveskocka mehet rá, majd rászórjuk a felkarikázott maradék hagymát, két gerezd zúzott fokhagymát - és főzzük az egészet. Só, bors, friss petrezselyem és bazsalikom mehet mint fűszer a levesbe. Néhány perc, és már kész is vagyunk.

Nincs benne liszt, nem sütünk hozzá sajtos kifliket, mégis tartalmas, teli van lágy és omlós hagymakarikákkal - a tavaszi hűvös időt pedig gazdagon kompenzálja. Ja és tök gyors. :-)

278

280

281

283

284

287

301

 

süti beállítások módosítása