Gyönyörű napfényes októberi ősz van, élvezzük a simogató napsütést - s mindeközben készítünk egy finom és könnyű ebédet. Jöhetnek a részletek?
A csirkemell nem igényli, hogy pácoljunk, de mégis valami hasonlóhoz folyamodok - vagyis készítek egy fűszeres alapot, amiben néhány percig majd állnak a csíkok. Előveszem Eszter nagymamájának a rézmozsarát, majd szórok bele oregánót, majorannát, rozmaringot, köményt, sót - majd egyenletesre és apróra zúzom őket. Amint megvagyok, kevés szójaszószt és olívát öntök a fűszerekhez, majd ebben a pácban fognak pihenni a húsok.
A csirkemelleket kb két ujjnyi csíkokra vagdosom, majd a pácba dobálom mindet - közben pedig elkészítem a parazsat. A fűszeres olajjal átjárt csíkokat bambusz pálcikákra szurkálom úgy, hogy többnyire 2-2 darab is rámegy egy pálcikára. Az előkészített húsrudakat a grillrácsra keresztbe fektetem, majd időnként forgatom, cserélgetem őket annak függvényében, hogy miként éri a hő a felületüket.
Eszter összedob egy könnyű paradicsom salátát, amelyben gazdagon van petrezselyem is, illetve sütünk a konyhában burgonyát is köret gyanánt. Azért, hogy teljesebb legyen az élmény, jéghideg kovászos uborkákat is tálalunk - és élvezzük a szilvafa alatt, hogy együtt vagyunk, szép az indián nyár - és omlósak, fűszeresek a húsok.