Itt van az ősz, érkezik a sütőtök szezon - mi pedig nagyon-nagyon szeretjük a forró és lelket melengető sütőtöklevest. A poszt most annyiban lesz más, hogy videót is készítettem - ezzel talán még nagyobb segítséget nyújthatok az elkészítéshez.
Kezdetnek feldaraboljuk a narancsot, meghámozzuk és felkockázzuk a tököt is. Vöröshagymát dinsztelünk, majd a narancsokat,a sütőtököket a lábasba tesszük és fedő alatt elkezdjük őket párolni. Só, sok bors, friss kakukkfű és alaplé érkezik, na meg a gyömbér, amit belereszelünk a fortyogó lébe.
Amikor már a tök puha, akkor botmixerrel simára dolgozzuk a levesünket és ízlés szerint még fűszerezzük.
Kolbász karikákat lepirítunk egy serpenyőben, majd géppel apró morzsákká daráljuk őket, amik aztán a kolbászzsírral együtt mennek a leves tetejére.
Jó főzést és jó étvágyat kívánok :-)