Tök jó, amikor itthon van az összes srácunk, este sétálunk és sörözünk egy jót a városban - reggel pedig ízletes és forró reggelivel tudjuk indítani a napunkat. Apu reggel lesunnyog a konyhába, előkészíti az alapanyagokat, beizzítja a grillt, és szép lassan mindenki megjelenik a teraszon.
A debreceniket egy igen éles késsel bevagdosom, majd hagymákat pucolok és karikázok fel. A kolbászokat felteszem a grillre - és az illat már csalogatja is a srácokat. A hagymákat vékonyan megszórom liszttel, majd a grill oldalsó égőjén, egy kisebb serpenyőbe aranybarnára sütöm őket.
Az Eszter által előző nap sütött kenyeret felszeletelem, majd ezeket is a grillrácsra teszem - hogy minden alkatrész megkapja az üzemi hőmérsékletét. Mi is kell még? Mustár és savanyú uborka, amik mennek is a zsírpapírra, majd jönnek a debrecenik, a hagyma és a kenyér - és együtt reggelizik a család, ki kézzel, ki késsel -villával - de együtt. Kell ennél jobb reggel?