Paszternák krémleves tenger gyümölcseivel és paszternák chips-el
2016. május 23. írta: Húsimádó

Paszternák krémleves tenger gyümölcseivel és paszternák chips-el

IMG 6179

Pünkösdkor a baráti társaságunkkal Tokajban és a környékén voltunk, ahol a borkóstolók mellett finomabbnál finomabb ételeket ettünk. Az egyik borkóstoló a Degenfeld birtokon volt, ahol azután az étteremben meg is ebédeltünk. Ott ettem először paszternák levest, ami inspirált ennek az ételnek az elkészítéséhez.

 Hozzávalók:

  • 3 db paszternák
  • 3 db burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 liter alaplé
  • só, bors
  • tejszín
  • 1 zacskó fagyasztott tenger gyümölcsei mix
  • fél citrom

A két vöröshagymát apróra daraboljuk, majd fedő alatt vajon elkezdjük dinsztelni. A méretes paszternákokat megpucoljuk, majd két és fél darabot felkockázunk, a maradék fél gyökeret pedig vékony csíkokra szeleteljük. A felkockázott paszternákokat a hagymára dobjuk, majd egy kevés alaplével hagyjuk őket puhulni. Közben megpucoljuk a burgonyákat is, amik feldarabolás után szintén mehetnek a lábasba. A maradék alaplevet hozzáöntjük a leveshez, sózunk, borsozunk, és hagyjuk a fedő alatt puhulni az alapanyagokat.

Kóstolgatunk, és amikor már puha minden alapanyag, akkor botmixerrel homogén állagúra dolgozzuk a levest, majd tejszínnel simábbá varázsoljuk az állagát. 

Egy serpenyőben vajon lepirítjuk, pároljuk a tenger gyümölcsei mix-et, amit citrommal locsolgatunk. Egy másik serpenyőben vékony olajon kisütjük a paszternák lapocskákat, amik ezután a sütés után olyan koncentrált ízélményt adnak, ami lenyűgöző.

Tálaláskor a rákokat, a kagylókat a mélytányér közepére halmozzuk, majd egy kiöntő edényből ráöntjük a forró levest, és rádobálunk néhány chips-et. A paszternák kicsit édesebb íze nagyon harmonikus a tengeri finomságokkal, a chips pedig felteszi a koronát erre a levesre.

IMG 6129

IMG 6132

IMG 6133

IMG 6136

IMG 6138

IMG 6139

IMG 6142

IMG 6145

IMG 6146

IMG 6163

IMG 6172

IMG 6174

IMG 6179

IMG 6181

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:

facebook_1.jpg

insatgram.jpg

süti beállítások módosítása