Minden ősszel becsípődik nekem ez a technika, vagyis hogy szőlőlevekben süssek húsokat - így idén is kísérletezgettem ezzel. Az a helyzet, hogy Sarudon az udvarunkon nagyon szép és egészséges kordonos szőlőnk van, amit mi ültettünk Eszterrel még annó, vagyis van miből garázdálkodnom.
Először készítek egy fűszervajat: friss petrezselyem, szárított kakukkfű és tárkony került egy tálkába, amit aztán a vajjal alaposan összedolgoztam. Kevés sóval is ízesítettem, majd henger alakot formáltam belőle, amit aztán alufóliába tekertem. Gyakorlatilag egy szaloncukor szerű rudacska jött létre, amit gyorsan a fagyasztóba raktam.
Két fél csirkemellet vettem elő, ezekbe egy-egy zsebet vágtam, amikbe a megfagyott fűszervajas rudakat szuszakoltam be. 2-2 fogpiszkálóval megtűztem őket, majd baconbe tekertem a melleket. Most jöhetnek a tisztára mosott szőlőlevelek, amiket aztán spárgával rá is hurkolgattam a húsokra. Na ez a vége azért nem volt annyira könnyű, ehhez kellet még 2 ügyes kezecske, vagyis Eszter nélkül nem sikerült volna ez a művelet.
Most már csak meg kellett grillezni a két hengert, ami azért kíméletesen történt, hogy szépen átjárja a szőlőlevél, a bacon és a fűszervaj aromája a húsokat. Amikor a levelek már alaposan bebarnultak és szinte ropogósra sültek, akkor a spárgákat eltávolítottam - és feltárult a gyönyörűen megsült baconös csirkemell. A fűszervajból a vaj szépen átjárta a húsokat, ott maradt egy csomó intenzív zöld fűszer - a hús pedig ízes és omlós eredményt mutatott.
És ha már idáig eljutottál, akkor lenne egy kérésem. Indultam egy blogger versenyen, amin minden szavazat számít, így a Tiéd is. Ha van még egy fél perced, na meg tetszik is a blogom, akkor kérlek, szavazz rám! Köszi :-)