Egy klasszikusnak is nevezhető ételt készítettem, de nem a konyhában, hanem még a kertben dolgoztam - mert még az őszi idő megengedte. Természetesen mindez konyhában is elkészíthető, a lényeg technikán és az ízeken van.
Hozzávalók:
- 0,8-1,0 kg sertéscomb
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 4-6 fej vöröshagyma
- 0,5 l tej
- 4 ek mustár
- liszt
- só és bors
A húsokat még előző este kiklopfoljuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk - lehetőség szerint egy estére, vagy egy napra hűtőbe téve.
Másnap a hússzeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékonyan mustárral bekenjük és lisztezzük mindegyiket. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a belisztezett hússzeleteket aranybarnára sütjük. Amint elkészülnek a húsok, a serpenyőben a visszamaradt szaftos zsiradékban egy kevés mustárt pirítunk, majd mindezt felöntjük vízzel, és a húsokat fedő alatt puhára pároljuk.
Egy másik serpenyőben a lisztben megforgatott hagyma karikákat ropogós, aranybarnára sütjük, de arra törekedjünk, hogy egyszerre ne sok hagyma legyen az olajban, mert ellenkező esetben inkább főni fog, és nem sülni.
A konyhában közben felkockázott burgonyákat sütünk, amivel a köret projekt is elindul, elkészül.
Tálaláskor a tányérba halmozunk egy adag sült burgonyát, majd érkezik egy vagy két szelet hús, majd egy halom ropogós, sült hagyma. Egy fontos dologra felhívom a figyelmet, hogy mindenből sokat készítsetek, mert iszonyú finom, és nagyon eteti magát...
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: