Lyoni sertésszelet
2016. október 12. írta: Húsimádó

Lyoni sertésszelet

IMG 0421

Egy klasszikusnak is nevezhető ételt készítettem, de nem a konyhában, hanem még a kertben dolgoztam - mert még az őszi idő megengedte. Természetesen mindez konyhában is elkészíthető, a lényeg technikán és az ízeken van.

Hozzávalók:

  • 0,8-1,0 kg sertéscomb
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • 4-6 fej vöröshagyma
  • 0,5 l tej
  • 4 ek mustár
  • liszt
  • só és bors

A húsokat még előző este kiklopfoljuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk - lehetőség szerint egy estére, vagy egy napra hűtőbe téve.

IMG 0357

IMG 0355

IMG 0361

IMG 0364

IMG 0366

Másnap a hússzeleteket papírtörlővel szárazra töröljük, majd vékonyan mustárral bekenjük és lisztezzük mindegyiket. Egy mélyebb serpenyőben olajat hevítünk, majd a belisztezett hússzeleteket aranybarnára sütjük. Amint elkészülnek a húsok, a serpenyőben a visszamaradt szaftos zsiradékban egy kevés mustárt pirítunk, majd mindezt felöntjük vízzel, és a húsokat fedő alatt puhára pároljuk.

IMG 0371

IMG 0374

IMG 0376

IMG 0377

IMG 0392

IMG 0386

Egy másik serpenyőben a lisztben megforgatott hagyma karikákat ropogós, aranybarnára sütjük, de arra törekedjünk, hogy egyszerre ne sok hagyma legyen az olajban, mert ellenkező esetben inkább főni fog, és nem sülni. 

IMG 0398

IMG 0401

IMG 0403

IMG 0404

IMG 0413

IMG 0418

A konyhában közben felkockázott burgonyákat sütünk, amivel a köret projekt is elindul, elkészül.

Tálaláskor a tányérba halmozunk egy adag sült burgonyát, majd érkezik egy vagy két szelet hús, majd egy halom ropogós, sült hagyma. Egy fontos dologra felhívom a figyelmet, hogy mindenből sokat készítsetek, mert iszonyú finom, és nagyon eteti magát...

IMG 0422

IMG 0421

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:facebook_1.jpg

insatgram.jpg

 

süti beállítások módosítása