Zellerkrémleves zellerchipsszel
2016. december 18. írta: Húsimádó

Zellerkrémleves zellerchipsszel

IMG 2255

Hozzávalók:

  • 2 db zellergumó
  • 2 db burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kk borsikafű
  • 2 kk szárított metélőhagyma
  • 6-7 dl alaplé
  • só és bors
  • vaj

A két zellert megpucoljuk, majd másfél zellert felkockázunk. Azért másfelet, mert a maradék fél gumóból készül majd a chips - amit most félre is teszünk egy kicsit. A zellerkockákat kevés olajon egy kicsit átpirítjuk úgy, hogy közben át is forgatjuk mindegyiket. Amint ezzel elkészültünk, öntünk rájuk vizet, kb annyit, hogy ellepje őket.

IMG 2210

IMG 2211

IMG 2214

IMG 2217

A két burgonyát is megtisztítjuk, majd őket is felkockázzuk - és mehetnek is a zellerkockák mellé. Jöhet fűszerként a borsikafű és a metélőhagyma, a két gerezdnyi fokhagyma, na meg kakukkfű is - csak nekem épp nem volt itthon.

IMG 2216

IMG 2218

IMG 2219

Főzzük a kockákat mindaddig, amíg teljesen át nem puhulnak. Közben hozunk a fagyasztóból alaplevet, ami klasszul fel is olvad, ízében pedig hozzátesz a levesünkhöz. 

Botmixerrel teljesen homogénné alakítjuk a levet, még kóstolgatunk, esetleg sózunk, borsozunk. Ha valaki igényli, akkor tejszínnel még tuningolhatunk rajta - de én úgy érzetem, hogy ez teljesen fölösleges.

IMG 2233

IMG 2232

IMG 2239

Egy forró serpenyőben, vékony olajon megpirítjuk a vékony zeller szeletkéket, majd egy szalvétán lecsöpögtetjük mindet.

IMG 2222

IMG 2224

IMG 2226

IMG 2227

IMG 2230

IMG 2241

IMG 2244

IMG 2248

IMG 2246

Mindent forrón tálalunk, bekanalazzuk az egészet - majd besöpörjük az elismeréseket... :-)

IMG 2252

IMG 2255

IMG 2258

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:

facebook_1.jpg

insatgram.jpg

 

 

süti beállítások módosítása