Hozzávalók:
- 2 db zellergumó
- 2 db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 kk borsikafű
- 2 kk szárított metélőhagyma
- 6-7 dl alaplé
- só és bors
- vaj
A két zellert megpucoljuk, majd másfél zellert felkockázunk. Azért másfelet, mert a maradék fél gumóból készül majd a chips - amit most félre is teszünk egy kicsit. A zellerkockákat kevés olajon egy kicsit átpirítjuk úgy, hogy közben át is forgatjuk mindegyiket. Amint ezzel elkészültünk, öntünk rájuk vizet, kb annyit, hogy ellepje őket.
A két burgonyát is megtisztítjuk, majd őket is felkockázzuk - és mehetnek is a zellerkockák mellé. Jöhet fűszerként a borsikafű és a metélőhagyma, a két gerezdnyi fokhagyma, na meg kakukkfű is - csak nekem épp nem volt itthon.
Főzzük a kockákat mindaddig, amíg teljesen át nem puhulnak. Közben hozunk a fagyasztóból alaplevet, ami klasszul fel is olvad, ízében pedig hozzátesz a levesünkhöz.
Botmixerrel teljesen homogénné alakítjuk a levet, még kóstolgatunk, esetleg sózunk, borsozunk. Ha valaki igényli, akkor tejszínnel még tuningolhatunk rajta - de én úgy érzetem, hogy ez teljesen fölösleges.
Egy forró serpenyőben, vékony olajon megpirítjuk a vékony zeller szeletkéket, majd egy szalvétán lecsöpögtetjük mindet.
Mindent forrón tálalunk, bekanalazzuk az egészet - majd besöpörjük az elismeréseket... :-)
Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket: