Ma hűvös, de igazi szikrázó, napsütéses idő volt. Reggel kimentem a teraszra - és elfogott a grillezési láz. Nem volt mit tenni, beindítottam a grillt, forraltbort készítettem - és grillszendvicseket gyártottam a családnak ipari méretekben.
Először csirkemelleket szeleteltem, majd csíkoztam fel, amik egy mélyebb edénybe kerültek. Találtam egy bbq fűszerkeveréket, és mivel nem volt kedvem most saját fűszerkeveréket összeállítani, így ezt használtam. Vöröshagymákat félfejre szeleteltem, vagyis először ketté vágtam őket, majd vékony félkörökre vagdostam mindet. A húsokat, a fűszerkeveréket és a hagymákat a tálban összekevertem egy kevés olivával együtt, majd a forraltbor felé fordultam.
Tehát amíg a húsok egy kicsit pácolódtak, addig feldobtam egy könnyű kis forraltbort a grill oldalsó lángjára. Kékfrankos-Pinot noir házasítású borral dolgoztam ( Egri Borvár ), majd jöttek a fűszerek: őrölt fahéj, szegfűszeg, majd barnacukor, narancs és citromdarabok. Takarékon hagytam a lábast, az ízek szépen összeértek - én pedig fűthettem magam belülről.
Zöld paprikákat karikáztam fel, majd barna és sima csiperkéket daraboltam - és már grillezhettem is. A grilllapot vékonyan olajoztam, majd jött két lapátnyi hús-hagyma kombó. Hagytam, hogy egy kicsit süljenek, majd melléjük érkezett a gomba és a paprika, amik egy idő után egyben sültek tovább. Só és bors, majd reszelt sajt kerül a kombó tetejére - és ezután már csak valami bagettbe, zsemlébe kell pakolni a hústornyot. Bbq szósszal, ketchuppal vékonyan meglocsolhatjuk a húsokat - és már gyárthatom is a következő két adagot.
Na, holnap mit fogtok csinálni? Ha ilyen szép idő lesz, akkor én megint grillezek... :-)