Erdei gombákkal párolt, sült vadnyúl combok pirított polenta párnácskákkal
2017. május 10. írta: Húsimádó

Erdei gombákkal párolt, sült vadnyúl combok pirított polenta párnácskákkal

IMG 4399

IMG 4392

Hozzávalók:

  • 2 első és 2 hátsó vadnyúl comb
  • szalonna
  • fokhagyma
  • erdei gombák ( vargánya,sárga gévagomba, pereszke, tuskógomba,csiperke,érdes nyelű tinorú )
  • borókabogyók
  • kakukkfű
  • só és bors
  • száraz rozé

A combokat csíkokra vágott szalonnákkal és fokhagymákkal tűzdelem meg, majd az öntöttvas edényem aljára pakolom mindet. A combokra még dobálok szalonnát, fokhagymát, jöhetnek a fűszerek és öntök alájuk egy kevés rozét. A húsokra rádobálom az illatos erdei gombákat, majd az edényt le is fedem, aztán az előmelegített sütőbe tolom az egészet. 

IMG 4356

IMG 4360

IMG 4361

IMG 4362

IMG 4365

IMG 4368

60 perc után ránézek, hogy miként állnak a húsok, de természetesen kell még párolódniuk. Ha igényli, akkor vízzel vagy rozéval még meglocsolom a combokat, majd még egy óráig párolom őket.

Az illatok már nagyon jók a konyhában, a gombák nagyon intenzíven dolgoznak a húsokkal. A fedőt leveszem az öntöttvas edényről, majd hagyom, hogy egy kicsit a húsok lepiruljanak, a mártás alapja pedig sűrűsödhet, redukálódhat.

IMG 4384

IMG 4387

Amint a húsok már vajpuhák, akkor kiemelem őket, a gombás, rozés alapot pedig botmixerrel összedolgozom. Iszonyú jó ízvilág jött létre, ami a combokkal és a polentákkal majd nagyszerű élményt adnak.

IMG 4404

IMG 4393

IMG 4399

 

Sokan vannak velem a FB-on és az Instagramon is, de aki szeretne ott is követni, annak ajánlom az alábbi linkeket:
facebook_1.jpg

insatgram.jpg

 

süti beállítások módosítása