Ezzel a különleges levessel szeretném megünnepelni a blogom 6 éves fennállását és azt, hogy ilyen sokan olvastok, követtek ennyi éve. Köszönöm a figyelmet és a sok segítséget, igyekszem minél több hasonló recepttel meghálni ezt a támogatást. :-D
Hozzávalók:
- 40 dkg marhahús
- 2 fej vöröshagyma
- 3 szál újhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 l marhahús alaplé
- 1,5-2 l víz
- őrölt koriander mag
- őrölt fahéj
- chili
- só és bors
- római kömény
- őrölt kurkuma
- őrölt gyömbér
- friss koriander levél
- 2 db szárzeller
- 2 adag rizstészta
Az elkészítés menete:
Egy lábasba nagyon kevés olajat töltünk, majd a megtisztított vöröshagymákat nyolcrét vágjuk - és az olajon alaposan lepirítjuk. Nem kell kímélni a hagymát, szinte feketedésig lehet őket pirítani, de persze azért fakanállal folyamatosan mozgassuk át őket. A marhahúsokat nagyon vékonyka szeletkékre vagdossuk, de akár lehet őket csíkozni is a lényeg az, hogy tényleg vékonyak legyenek. A lábasba öntjük az alaplevet, hagyjuk hogy felforrósodjon, majd jöhetnek a marhahús csíkok is a lábasba.
Míg a levesünk alapja fedő alatt kezd fortyogni, addig a zöldségeket feldaraboljuk. Újhagyma, fokhagyma, szárzeller és rengeteg koriander feldarabolását végezzük el a deszkán - majd ezek egy jó része is mehet a levesbe. Azért nem az összes, mert a korianderből és az újhagymából frissen is teszünk a kész levesbe, úgyhogy azokat tegyük félre.
Nos fűszerezzünk. Nagyjából leírtam, hogy én mit használtam, de a mennyiségek tekintetében én ösztönösen viselkedtem, olyan fél, másfél evőkanálnyi adagokat tettem a lébe - természetesen fűszerenként. Fedő alatt hagyjuk, hogy a levesünk ízei összeérjenek, a lényeg hogy addig főzzük a pho-t, amíg a marhahús teljesen be nem puhul.
A vége felé már csak a rizstészta leforrázása következik, amit én simán egy teaforraló zubogó vizével tettem. Tálaláskor a szedőkanállal kiszedünk egy jó adag leveskét, megy bele a leforrázott rizstészta, majd a tetejükre sok koriander zöld és újhagyma karika - aztán már csak élvezni kell az ízeket.
A fotókat az új Samsung Galaxy S10e telefonommal készítettem - és szerintem a képek magukért beszélnek