Tonhal steak rózsabors mártással és steak burgonyával
2020. február 07. írta: Húsimádó

Tonhal steak rózsabors mártással és steak burgonyával

Image00032

A világ egy legegyszerűbb, de az egyik legagyszerűbb étele. 

Leírom a lépéseket, de őszintén olyan kevés feladat van, hogy nem is kell sokat ragozni. Szóval a burgonyákat héjában megfőzzük, majd amikor a villa már könnyen belemegy a burgonyákba, akkor hosszanti irányba 6 vagy 8 darabba vágjuk őket, majd a sütőben légkeveréssel aranybarnára sütjük mindet. Természetesen közben sózzuk is őket, de nézzük most a mártást.

Mozsárban összetörjük a rózsaborsokat, majd egy kisebb edényben kevéske vajon picit pirítjuk. Kevéske mustár mehet még az edénybe, mehet bele só és kevéske bors, majd egy kevéske tejszín - és ezt a kombót finoman összerottyantjuk. 

És a végén jöjjön a tonhal. A három szeletkéről leitatjuk a nedvességet, majd oliva és vaj kombóján elkezdjük sütni. Fontos, hogy a tonhalak mellé egy-egy cikkely citrom is kerüljön, mert ettől még gazdagabb lesz az íz. Sózzuk és borsozzuk a halszeletek felületét, majd 2-2 perc sütés után pihentetjük a steakeket, ugyanúgy mint a marhahúsnál.

Image00002

Image00003

Image00009

Image00012

Image00018

Image00019

Image00022

Ennyi, most már csak az élvezkedés van hátra, úgyhogy hajrá...

Image00032

Image00023

Image00026

 

süti beállítások módosítása