Hozzávalók:
- 2 fél kacsamell
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál gyökér zöldség
- 3 fej burgonya
- 30-35 cm száraz kolbász
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 8-12 db savanyú uborka
- 1/2-1 l alaplé
- víz
- egy csomó friss petrezselyem zöld
Első lépésként a két kacsamell darabot a bőr mentén kicsit beirdalom, sózom és borsozom, majd egy serpenyőben elősütöm őket úgy, mintha rozéra sütnék a melleket.
Míg a mellek készülnek, addig a zöldségeket megtisztítom, majd "julienne"-re vágom őket. A fokhagymákat a kés lapjával laposra tapossuk, majd apróra daraboljuk. Egy kevéske olajon a fokhagymákat lepirítjuk, majd ezt az alapot felöntjük az alaplével.
Az elősütött kacsamelleket nagyon vékony szeletekre, majd csíkokra vágom - és ezek a húscsíkok mehetnek az alaplébe. A zöldségek közül elsőként a gyökér zöldség mehet a lébe, majd kicsivel később a kolbász csíkok jönnek, őket követi a répa, majd az uborka - a legvégén pedig a burgonya. Közben apróra vágok friss petrezselyem zöldet, ez adja majd a nagyon friss és tavaszi ízt.
Só és bors megy a levesbe, a savasságot pedig az uborka lel állítom be, mindent szépen összefőzünk - majd tálalunk és élvezzük a sűrű és tartalmas levesünket.