Sajtkrémleves sült bacon chipsszel - kísérlet
Ha már délután csinálok levest és daráltam hagymát, akkor kipróbálok egy leveskét, mert kíváncsi vagyok az ízére.
A recept nagyon egyszerű: vajon megpárolok vöröshagymát, majd liszttel besűrítem. Ha jól néz ki, akkor felengedem egy kis vízzel és tejjel. Kicsit sózom, borsozom, majd én szórtam bele egy kis szerecsendió-port és egy leveskockát. Egyenletesre keverem, majd beledobálom a felkockázott sajt darabokat. Én kb 25 dkg trappista sajtot használtam, de ha máskor is csinálok, akkor majd több variációt is kipróbálok. Felöntöm még tejjel és egy kevés vízzel is ( ízlés szerint, hogy túl híg, vagy túl sűrű se legyen. ) Főzöm, míg a sajt teljesen fel nem olvad, majd merülőmixerrel tök simára dolgozom. Közben két csepp olíván megpirítok néhány bacont, és már kész is a finom leveske.
A családom - és én sem - ettünk még sajtkrémlevest, de ez a cucc nagyon bejött mindenkinek. És a bacon. És így együtt... Tomi még egy bacon repetát is gyorsan összedobott, annyira ízlett neki. Ismétlés még majd sokszor. :-)