Cukkini, paprika, paradicsom, kígyóuborka - saláta kétféleképpen
Az előző posztban leírt finomság mellé köretként készítettük ezeket a salikat Tomival, azért kétfélét, mert ifjú titánunk nem szereti a paradicsomot.
De ha már kétféle saláta készül, akkor variáljunk is egy kicsit. Szóval mind a négyféle zöldséget megmossuk, feldaraboljuk ízlés szerint, majd egy kicsit be is sózzuk, borsozzuk, mehet rá egy-két fűszer ( oregánó, bazsalikom ) - majd különválik a két történet. Az egyik saláta cukor, olaj és ecet azonos arányában ( 1-1-1 egység ) készül, összeforgatjuk őket – és kész is. A másik salit Tomi kreálja – tejföl vagy joghurt, fokhagyma, só, bors, kevés ketchup, és keverés, salátába bedolgozás. Mindkét adag mehet a hűtőbe – addig is, amíg elkészül a főétel.